Peste 500 de copii au ajuns la spital cu viroze și pneumonii

1267

Sute de copii au ajuns în ultimele zile la Camera de Gardă Pediatrie de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu, cu diverse afecțiuni respiratorii. Doar o mică parte dintre ei au avut însă nevoie de internare, fiind vorba în special de copii mai mici de 5 ani. Medicii îi sfătuiesc pe părinți să evite zonele aglomerate, dar și contactul cu persoanele bolnave.

„În perioada 10-21 decembrie, la Camera de Gardă Pediatrie s-au prezentat 522 de copii cu diverse afecțiuni respiratorii – pneumonii, viroze și bronșiolite, o mică parte dintre ei având nevoie și de internare. În aceeași perioadă, în Secția de Pediatrie au fost internați 55 de copii; miercuri (nred. miercuri, 21 decembrie) avem internați 22 de copii, dar am avut perioade în care zilnic erau și 33 de copii în secție. Cei mai mulți dintre pacienții internați au vârste cuprinse între câteva luni și 5 ani”, a precizat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.
Dintre pacienții internați, marea majoritate au fost diagnosticați cu boală pulmonară interstițială (32 de cazuri), laringite și bronșiolite acute (8 cazuri), pneumonii (2 cazuri).
Au mai fost și pacienți diagnosticați cu amigdalită acută, rinofaringite sau guturai comun, enterocolite, anemii etc. În perioada amintită, au fost și trei cazuri de COVID, în prezent, în secție, fiind internat un singur copil cu acest diagnostic. La internare, toți copiii sunt testați PCR pentru a afla dacă sunt infectați cu virusul SarS-CoV-2, iar mamele sunt testate cu teste rapide (antigen).

Infecții severe
„Severitatea afecțiunilor respiratorii a crescut în ultima perioadă, foarte mulți dintre micuții pacienți având nevoie de oxigenoterapie. Insuficiențele respiratorii acute au afectat în mare parte copiii foarte mici, de la câteva săptămâni la nici jumătate de an. În medie, copiii au avut nevoie de 5 zile de internare în Secția Pediatrie pentru a se face bine, dar au fost și cazuri care au avut nevoie de peste 7 zile de internare. Virozele respiratorii au crescut comparativ cu lunile trecute, schimbarea vremii având efecte negative asupra sănătății celor mici. Medicii îi sfătuiesc pe părinți să evite zonele aglomerate, dar și contactul cu persoanele bolnave, răcite”, a mai precizat Mihaela Țicleanu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here