Peste 50 de participanți s-au înscris la Arte Mici

386

Peste o sută de lucrări au fost expediate de 50 de tineri artiști, pentru cea de-a VII-a ediție a Salonului de Pictură ,,ARTE MICI”. Mai sunt aproximativ două săptămâni până la încheierea perioadei de înscriere. S-au primit lucrări din America, Germania, Spania, Austria Republica Moldova și, bineînțeles, din câteva zone autohtone. Termenul limită pentru expedierea lucrărilor este 29 februarie, data poștei.

SALONUL DE PICTURĂ “ARTE MICI” (eveniment clandestin de formă, pată şi culoare) este organizat de Florin Preda-Dochinoiu, PRIMĂRIA MUNICIPIULUI MOTRU, CASA DE CULTURĂ A MUNICIPIULUI MOTRU, UNIUNEA ARTIȘTILOR PLASTICI MOTRU, Asociația ,,ȚARA NOASTRĂ, arte mici (1)CASA NOASTRĂ”, A.C.S.R.P.P., Cotidianul „Gorjeanul” și Publicația ,,GAZETA DE MÂINE (spațiu liber pentru curajul românilor de pretutindeni) “, urmând ca până în martie, când are loc ceremonia de premiere, să li se alăture organizatorilor şi alţi parteneri. “Această ediție este deschisă artiștilor români, de pretutindeni și din Republica Moldova, între 3 și 15 ani, fiind organizată pe trei grupe (3-6 ani, 7-10 ani și 11-15 ani ) numai pentru secțiunea PICTURĂ (acuarelă, tempera, guașe, acrilic, ulei și tehnică mixtă). Orice temă și tehnică este admisă, pentru a putea permite fiecărui artist să aleagă acel sector al creației care îl reprezintă cel mai bine. Se recomandă ca artiștii să prezinte câte două lucrări (dimensiune minimă 29×20 cm), pentru a permite juriului o judecată cât mai obiectivă în acordarea premiilor. Deja arte mici (2)avem câteva lucrări înscrise și acestea sunt de la participanți din Germania, Republica Moldova, Spania, America și din diverite județe ale țării noastre: Alba, Constanta, Timiș, Gorj, Ilfov, dar și din București”, confirmă Florin Preda-Dochinoiu, inițiatorul Salonului de Pictură “Arte Mici”.

Peste 50 de participanți, până în prezent
Potrivit organizatorilor, până în prezent s-au înscris peste 50 de participanți, ei trimițând, în total, mai mult de o sută de lucrări. Festivitatea de premiere va avea loc în luna martie, în municipiul Motru, județul Gorj. Se vor acorda câte trei premii pentru fiecare categorie de vârstă, alte premii speciale și arte mici (3),,MARELE PREMIU ARTE MICI”. Organizatorii vor contacta fiecare artist câștigător în parte, telefonic sau pe adresa de e-mail. Premiile neridicate la Festivitatea de premiere vor fi trimise de organizatori în termen de trei luni, prin curierat rapid sau POȘTĂ ROMÂNĂ, taxele urmând a fi suportate de artiștii câștigători. Membrii juriului sunt: Nicolae Maniu (Paris, Franța), dr. Ioan Traian Mârza (Alba-Iulia, România), Michael Lassel (Fürth, Germania), Claudia Mandl (Montreal-Canada), Alexandra Maciac (Veneția, Italia), Daciana Ungureanu (Novaci, România) şi Florin Preda-Dochinoiu (Motru, România). Lucrările acestui salon nu se restituie.
Organizatorii îşi rezervă dreptul la fotografierea şi imprimarea pozelor după lucrări în vederea publicării sau în orice alt scop.

29 februarie, termen limită pentru înscriere
Lucrările vor fi expediate direct sau prin poștă în ambalaje corespunzătoare, până la data de 29 februarie arte mici (6)2016 (data poștei) pe următoarea adresă: CASA DE CULTURĂ A MUNICIPIULUI MOTRU, strada MACULUI nr.29, municipiul MOTRU, județul GORJ, cod postal 215200, ROMÂNIA, cu mențiunea: PENTRU SALONUL DE PICTURĂ ,,ARTE MICI”.
Pe spatele fiecărei lucrări se vor menționa: numele artistului; vârsta (data nașterii); titlul lucrării; tehnica; dimensiunile; anul de realizare; numărul de telefon sau adresa de e-mail, pentru contact; adresa unde locuiește micul artist.
Florin Preda spune că această ediție este deschisă artiștilor români de pretutindeni şi din Republica Moldova.
Pentru artiștii din diasporă și Republica Moldova, pentru scurtarea timpului, lucrările pot fi trimise în format digital pe adresa de e-mail artemici@yahoo.com (purtând aceleași însemnări: – numele artistului, vârsta (data nașterii), titlul lucrării, tehnica, dimensiunile, anul de realizare, adresa de e-mail – <obligatoriu>, adresa unde locuiește, urmând ca ulterior, de comun acord cu organizatorii, să fie expediate direct sau prin poştă, în ambalaje corespunzătoare, pe aceeași adresă.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here