Peste 5 miliarde, achitaţi de asiguratorul Astra victimelor accidentului lui Copotoiu

197

victima copotoiuDisjugerea pe latura civilă, în ianuarie 2012, a dosarului în care pompierul Ion Viorel Copotoiu, angajat al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, ca urmare a gravului accident rutier provocat în vara lui 2009, s-a finalizat pe fond.

Mai precis,vineri, instanţa Judecătoriei Târgu-Jiu s-a pronunţat în cauză oferind un câştig substanţial victimelor şi urmaşilor acestora. Mai precis, societate de asigurare-resigurare Astra va achita părţilor civile o sumă totală care depăşeşte 5 miliarde de lei vechi. Cei mulţi bani, adică peste 2 miliarde îi va încasa Ecaterina Doina Moşilă, pasageră în autoturismul lovit de şoferul Copotoiu, soţul ei decedând la scurt timp. Sentinţa poate fi atacată cu recurs.

După trei ani de la producerea accidentului provocat la jumătatea lui 2009 pe strada Tismana din municipiul Târgu-Jiu victimele au parte de prima victorie în instanţă, în ce priveşte despăgubirile solicitate după trimiterea în judecată a autorului evenimentului rutier. Să nu uităm însă că în urma accidentului de atunci, şoferul Daciei care circula regulamentar a decedat la scurt timp după accident iar soţia sa, Ecaterina Doina Moşilă, a fost grav accidentată. Femeia a fost internată în spital cu fractură deschisă de tibie dreaptă, refăcându-se cu greu după accident, asta în timp ce şoferul maşinii Alfa Romeo care i-a curmat viaţa soţului său, lovind frontal maşina cu care se deplasau cei doi, şi-a văzut liniştit de viaţă. Copotoiu a plătit însă femeii 24.000 de lei, drept despăgubiri pentru drama creată. Autorul accidentului este, de asemenea, condamnat pentru fapta sa, la doar doi ani de închisoare cu suspendare, asta pe fond.

Bani pentru soţia şi copiii victimei

Dosarul privind uciderea din culpă se disjunge însă pe latură civilă iar la doar două luni după înregistrarea pe rolul Judecătoriei Târgu-Jiu instanţa se pronunţă vineri astfel: ,,admite în parte, cu precizările ulterioare, cererile părţilor civile Moşilă Ecaterina Doina, Moşilă Marian Dorinel şi Moşilă Marilena. Obligă asigurătorul SC Asigurare Reasigurare ASTRA SA, la plata către părţile civile a sumei de 17.977 lei, cu titlu de despăgubiri. Constată că părţile civile au fost despăgubite de inculpatul Copotoiu Ion Viorel cu suma de 24.000 lei . Respinge cererile părţilor civile, Moşilă Ecaterina Doina şi Moşilă Marilena, privind acordarea rentei. Obligă asigurătorul SC Asigurare Reasigurare ASTRA SA, la plata către partea civilă Moşilă Ecaterina Doina a sumei de 200.000 lei şi la plata către fiecare din părţile civile, Moşilă Marian Dorinel şi Moşilă Marilena, a sumelor de câte 150.000 lei, cu titlu de daune morale. Admite cererile părţilor civile, Spitalul Clinic de Urgenţă nr.1 Craiova şi Spitalul Judeţean Tg-Jiu. Obligă asigurătorul SC Asigurare Reasigurare ASTRA SA, la plata către partea civilă Spitalul Clinic de Urgenţă nr.1 Craiova a sumei de 706,83 lei, ce se va actualiza la data plăţii, cu titlu de despăgubiri. Obligă asigurătorul SC Asigurare Reasigurare ASTRA SA, la plata către partea civilă Spitalul Judeţean Tg-Jiu, a sumei de 915 lei, cu dobânda aferentă la data plăţii, cu titlu de despăgubiri. Ia act că Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj nu s-a constituit parte civilă în cauză. Obligă inculpatul Copotoiu Ion Viorel, la 500 lei, cheltuieli judiciare statului”. Sentinţa în cauză poate fi atacată cu recurs.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here