Peste 400 de candidați luptă pentru funcția de primar. Unde vor fi cele mai dure bătălii!

716

Inflație de candidați în Gorj pentru alegerile din 27 septembrie. Nu mai puțin de 405 candidați râvnesc la funcțiile de primar din cele 70 de localități ale Gorjului. Cele mai multe candidaturi sunt la Motru (11 candidați) și Târgu-Jiu (10 candidați). În schimb, la Turburea, lupta se dă doar între actualul primar și pădurarul din localitate.

În orașul Bumbești-Jiu s-au înscris 7 candidați pentru funcția de primar, la Novaci – 6 candidați, Rovinari – 5 candidați.
Opt candidați luptă pentru Primăria Târgu Cărbunești, între care și independentul Ionel Nigel, în vreme ce la Tismana au fost aruncați în cursă șase candidați, iar la Țicleni – șapte candidați.
O situație atipică întâlnim în orașul Turceni, unde sunt doar trei candidați. Actualul primar Cristina Cilibiu va candida din partea PNL, în vreme ce fostul candidat al liberalilor a devenit acum candidatul PSD. Este vorba de Ionuț Adrian Biriboiu. În luptă a mai intrat și candidatul PMP, Doru Ion Cornescu.

Nouă candidați în trei comune
Cei mai mulți candidați, nouă la număr, aspiră pentru fotoliile de primar din comunele Bîlteni, Drăgotești și Săcelu. Mai sunt câte opt candidați pentru primăriile din Bolboși, Cătunele, Crasna, Prigoria și Stănești.
Funcția de primar este disputată și în comunele Bălești, Bengești-Ciocadia, Ciuperceni, Godinești, Mătăsari, Padeș, Plopșoru, Roșia de Amaradia, Schela, Scoarța și Stejari, unde s-au înscris câte șapte candidați.
Competiție deschisă este și pentru primăriile din Alimpești, Baia de Fier, Bălănești, Căpreni, Crușeț, Dănciulești, Hurezani, Lelești, Licurici, Mușetești, Slivilești și Stoina. Aici au fost depuse câte șase candidaturi.
În 15 localități „se bat” câte cinci candidați pentru a ajunge în fruntea primăriei. Este vorba de comunele Albeni, Borăscu, Brănești, Bumbești-Pițic, Bustuchin, Dănești, Fărcășești, Jupânești, Logrești, Peștișani, Samarinești, Săulești, Telești, Turcinești și Vladimir.

Luptă în doi, la Turburea
O competiție deloc interesantă se duce la Turburea. Acolo candidează doar doi competitori, respectiv primarul în funcție, Ion Bîrcă, de la PSD, și liberalul Mihai Enculescu, pădurar.
Lupta pentru primărie se duce în trei în alte șapte comune: Aninoasa, Arcani, Berlești, Ionești, Negomir, Urdari și Văgiulești.
În schimb, pentru primăriile din Bărbătești, Cîlnic, Drăguțești, Glogova, Polovragi, Runcu și Țânțăreni s-au înscris câte patru candidați.
Cu excepția candidatului independent de la Cărbunești, mai întâlnim unul la Prigoria – Florin Anuțoiu.
Partidul Gorjenilor are un singur candidat la alegeri, respectiv pe Ion Neluș Șofei pentru Primăria Țicleni. La fel și Blocul Unității Naționale. Președintele BUN Gorj, Artur Leonida Belgher, candidează din nou pentru Primăria Alimpești.
Alegerile din 27 septembrie se desfășoară într-un singur tur, așa că primarii în funcție pleacă din start cu prima șansă.
IRINA IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here