Peste 40 de polițiști ai IPJ Gorj, găsiți cu nereguli la finalul verificării Corpului de Control al MAI

9220

Corpul de Control al MAI venit la IPJ Gorj cu o săptămână în urmă a finalizat vineri prima parte a verificările făcute pe linia violenței domestice. Într-un cuvânt, verificatorii de la Minister au verificat o parte dintre plângerile de violența domestică din ultimul an de la câteva subunități de poliție din județ, dar și modul de acțiune de la eveniment. În urma controlului, vineri au fost chemați în fața Corpului de Control peste 40 de polițiști care urmează să dea explicații, scrise, pentru neregulile găsite în activitatea lor. Împotriva acestora vor fi dispuse, probabil, și măsuri disciplinare. Măsurile pot începe de la avertisment, mustrare și până la sancțiuni în bani și destituirea din funcție.

Foarte mulți polițiști sunt supărați că au fost luați în colimator urmare a inactivității șefului Postului de Poliție Baia de Fier, Ion Diaconescu, care a mai fost schimbat din funcție, cu ani în urmă, tot pentru abateri disciplinare. Cetățenii din comună Baia de Fier sunt foarte nemulțumiți pentru implicările politice care au dus la readucerea lui la postul din localitate. Aici se vehiculează numele unui fost prefect și unui fost șef din MAI. Principalul controlat în aceste zile a fost chiar comandantul Decebal Drăghiea, care riscă aceleași sancțiuni ca și subalternii săi, deoarece acesta se afla în serviciul de permanență în weekend-ul crimei din Baia de Fier. Exista însă polițiști din grupurile rebele care se bucură de acest control, fiind cunoscută dorința unora de a deveni șefi în locul lui Drăghiea.
A.STOICA

4 COMENTARII

  1. la Baia de Fier șeful de politie a fost de partea infractorilor.Asa a făcut avere.A trebuit sa moară o tinără că să-l întrebe cineva cu ce se ocupa.Jalnic domnilor din MAI.

  2. O adunatura de prosti și incompetenți în Politia și jandarmeria gorjeană. Ăștia sunt si doctori, de își permit sa interneze la psihiatrie. Abuz în serviciu și purtare abuziva a acestor derbedei, ca nu le poți spune altfel. Sa le facă plângere penala acest băiat și sa plătească în fata legii acești ticăloși angajați sa prevină și sa păstreze legea, nu cum procedează. Ar trebui sa le facă la toți din politie și jandarmerie un control psihic. Pestele de la cap se impute. Trebuie schimbata toată conducerea politiei și jandarmeriei. Au fost cazuri foarte grave la Gorj de abuzuri și fapte de corupție, dar au fost măsluite chiar de comandanții lor ticăloși sa își ascundă fărădelegile. Deja s-a dus buhul în toată tara cu ce se întâmplă la Gorj. Un județ măcinat de corupție și incompetenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here