Peste 40 de cazuri de malnutriție, la nivelul județului Gorj

935

Pe parcursul anului trecut potrivit statisticilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, la nivelul județului nostru, 20 de copii au fost diagnosticați cu malnutriție. Această afecțiune apare la copii de vârste mici din cauza alimentaţiei deficitare şi afectează toate organele, provocând oprirea creşterii şi dezvoltării copilului. La sfârșitul anului au rămas în evidențe 42 de cazuri.

La sfârșitul lui 2014, în evidenţa DSP Gorj se aflau 76 de copii diagnosticaţi cu malnutriţie. Alţi 47 au intrat în evidenţă, pe parcursul anului 2015, timp în care o parte din ei au ieşit din evidenţele DSP. În 2016, au intrat în evidențele medicilor 31 de cazuri, la sfârșitul anului rămânând în evidențe 46 de cazuri. În cursul  anului 2017, au intrat în evidențe 20 de cazuri noi, iar la finalul anului au rămas în evidențe 42 de cazuri. “În 2017 au intrat în evidențe 20 cazuri noi, total cazuri rămase în evidențele medicilor fiind 42”, a menţionat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Comparativ cu alte judeţe, Gorjul stă destul de bine în privinţa cazurilor de malnutriţie proteino-calorică. Cu toate acestea, specialiştii spun că, din păcate, numărul acestora a cunoscut o uşoară creştere. Malnutriţia apare la copii de vârste mici din cauza alimentaţiei deficitare şi afectează toate organele, provocând oprirea creşterii şi dezvoltării copilului.
M.S.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here