Peste 4 mii de târgujieni au solicitat ajutor de încălzire

307

Târgujienii care nu au depus până la data de 20 noiembrie dosarele în vederea acordării subvenţiei la încălzire nu vor putea beneficia de aceasta din urmă şi pentru luna noiembrie, termenul fiind unul deja depăşit. În acest s-au încadrat cu depunerea dosarelor nu mai puţin de 4.213 cetăţeni din municipiu.

Cetăţenii din municipiul Târgu-Jiu care nu şi-au depus dosarele pentru aprobarea subvenţiei la încălzirea cu gaze, lemne ori energie electrică au pierdut şansa să aibă parte de acest beneficiu şi pentru luna noiembrie, data limită pentru depunerea actelor fiind 20 noiembrie. După această zi, dosarele sunt în continuare acceptate de către angajaţii Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu, însă subvenţia va fi acordată din decembrie 2014 şi până în martie 2015 inclusiv.
Potrivit Alinei Toader, şef serviciu în cadrul DPPS Târgu-Jiu, până la data de 20 noiembrie, 4.213 târgujieni şi-au depus dosarele pentru acordarea subvenţiei la încălzire. “Am primit 3.668 de cereri pentru subvenţie la încălzirea cu gaze naturale, 431 pentru subvenţie la cei care folosesc încălzirea cu lemne, şi alte 114 cereri au venit de la solicitanţii care folosesc ca şi sistem de încălzire energia electrică. Actele normative prevăd să facem anchete la solicitanţii de ajutor privind sistemul de încălzire a locuinţei cu energie electrică. Termenul de efectuare a acestora este de 15 zile de la depunerea cererii. Până azi (n.r. ieri), am efectuat 38 de anchete la domiciliul solicitanţilor. În situaţia în care se deplasează comisia de anchetă la domiciliul solicitantului şi constată că în locuinţe se foloseşte un alt sistem de încălzire fie cu gaze naturale, fie cu combustibili solizi, există obligaţia de a respinge acea solicitare de acordare a ajutorului”, a declarat reprezentanta DPPS Târgu-Jiu.
Cifrele privind cererile de solicitare a ajutorului la încălzire sunt mai mici faţă de sezonul trecut la nivelul municipiului Târgu-Jiu. Astfel, în sezonul rece 2013 – 2014, la încălzirea cu gaze naturale au fost depuse 4.793 de cereri din care au fost 4.436 aprobate, la energie s-au depus 111 şi au fost aprobate 91, iar la încălzirea cu lemne s-au depus 443 de cereri, fiind însă aprobate 385.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here