Peste 4.400 de prezentări, la centrele de permanență

2115

În luna iunie, nu mai puțin de 4.477 de gorjeni au fost consultați în cadrul celor 20 de centre de permanență din Gorj. 607 prezentări au fost la cele trei centre de permanență care funcționează pe raza municipiului Târgu-Jiu. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj menționează că unul dintre medicii care activează în cadrul Centrului de Permanenţă nr.1 Târgu-Jiu există disfuncționalități privind transmiterea  datelor  cu activitatea desfășurată către medicul coordonator al centrului  – dr. Iordache Cleopatra.

Numărul centrelor de permanenţă din Gorj a crescut sistematic, în ultimii doi ani; în luna martie 2015 s-a dat în folosinţă cel de la Câlnic, iar în iunie a devenit funcţional şi cel de la Scoarţa. În luna februarie 2016, s-a dat în folosinţă şi centrul de permanenţă de la Căpreni, iar în noiembrie a devenit funcţional cel de la Băleşti. Astfel, la ora actuală, 20 de centre de permanenţă sunt funcţionale în judeţul nostru, în localităţi precum: Samarineşti, Cătunele, Mătăsari, Peştişani, Logreşti, Turburea, Prigoria, Târgu-Jiu – trei centre, Tismana, Crasna, Tetila, Bîlteni, Târgu-Cărbuneşti, Ţicleni, Câlnic, Scoarţa, Căpreni şi Băleşti. “De precizat că actualmente avem 20 de centre de permanență în Gorj, la începutul lunii noiembrie 2016 devenind funcţional cel de la Băleşti. În iunie 2018 au fost 4.477 prezentări, din care 607 la cele trei centre de permanenţă din Târgu-Jiu. Menționăm că, în cadrul Centrului de Permanenţă nr.1 Târgu-Jiu, există disfuncționalități privind transmiterea  datelor  cu activitatea desfășurată de  către doamna dr. Radu Monica către medicul coordonator al centrului  – doamna dr. Iordache Cleopatra; la DSP Gorj fiind înaintată o raportare din care nu reiese activitatea doamnei dr. Radu Monica, pe luna iunie, fapt ce contravine ORD. MS.NR.697/2011 actualizat. Raportarea   se   face   conform   ORD   MS   nr.   697/2011,   conform   art.   30,   lit.   j   cu modificările și completările ulterioare”, a menţionat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP.

Program de lucru și în weekend
În localităţile unde există centre de permanenţă este asigurată asistenţa medicală de către medicii de familie gorjeni începând cu prima zi a săptămânii şi până vineri, între orele 15.00-08.00. Şi în zilele de sâmbătă şi duminică şi cu ocazia sărbătorilor legale, serviciul de permanenţă se efectuează în intervalul 08.00-08.00 a doua zi. Potrivit legislaţiei în vigoare, cuantumul sumelor primite de către cadrele medicale pentru activitatea desfăşurată în cadrul centrelor de permanenţă se face în funcţie de numărul orelor lucrate. În plus, medicul coordonator mai primeşte 15% pentru activitatea de coordonare, iar dacă centrul de permanenţă este organizat în cadrul unui cabinet medical privat, doctorul care deţine cabinetul, primeşte încă 6,4 lei pe oră pentru acoperirea cheltuielilor administrative.

Pentru cele 20 de centre de permanență funcționale în Gorj, CJAS plătește lunar aproximativ trei miliarde de lei vechi.
Minodora Sucea

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua! Sint dr. Monica Radu. Va aduc la cunostinta faptul ca dr. Iordache Cleopatra refuza sa comunice cu mine. Nu pot sa trimit raportarea unei persoane care nu stie sa comunice. Am trimis si lunile anterioare raportarea la DSP. Nu au fost probleme. Dr. Iordache Cleopatra nu stie sa coordoneze activitatea centrului. Stabileste garzile fara sa ma consulte cum prevede Ordinul 697/2011. Dr. Iordache Cleopatra, ca de altfel si DSP Gorj preotejeaza pe dr. Soare Claudia, de la care a plecat totul. Dr. Soare Claudia are 3 locuri de munca: asistenta primara, centru de permanenta si caminul de batrini din Balesti Casa bunicilor. Sint zile in care dr. Soare Claudia este in 2 locuri in acelasi timp. Am sesizat in scris la DSP Gorj dar nu am primit rasouns. Ca sa numeasca alt coordonator DSP Gorj trebuia sa se consulte cu membrii grupului de garda. Cit mai este protejata dr. Soare Claudia?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here