Peste 4.000 de miei au ajuns pe mesele gorjenilor

524

Dacă anul trecut, pe mesele din zilele de Paşte ale cetăţenilor din Gorj, au ajuns nu mai puţin de 3.000 de miei sacrificaţi, de această dată, numărul a fost cu mult depăşit. Potrivit lui Ion Iliuţă, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj, pentru Paştele din acest an, la nivelul judeţului, au fost autorizate patru puncte, Piaţa Litovoi din Târgu-Jiu şi Pieţele Agroalimentare din Rovinari, Motru şi Novaci. “În total, în săptămâna premergătoare Sărbătorilor Pascale, au fost sacrificate peste 4.000 de ovine. Din numărul total, circa 180 de miei au fost sacrificaţi la Motru şi Novaci, restul fiind tăiaţi doar pentru cumpărătorii care şi-au ales mielul de Paşte din Piaţa Litovoi din Târgu-Jiu. De aceasta dată, nu ştim de ce, la Rovinari nu s-a sacrificat niciun miel, deşi au fost crescători de miei prezenţi acolo. Cel mai probabil, oamenii din acea zonă au preferat să vină la Târgu-Jiu pentru cumpărarea mielului”, a declarat şeful DSVSA Gorj, Ion Iliuţă. Acesta a precizat că în zilele când s-au sacrificat miei la punctele din Târgu-Jiu, Novaci şi Motru, medicii veterinari nu s-au confruntat cu probleme, toţi mieii care au fost tăiaţi respectând normele în vigoare, iar crescătorii acestora având asupra lor certificatele medicale veterinare aferente. “Nu am avut absolut nicio problemă ori o eventuală abatere de la legislaţia sanitar-veterinară în vigoare privind sacrificarea mieilor. În schimb, cu câteva zile înainte de Sărbătorile Pascale, am aplicat amenzi de ordinul zecilor de mii de lei şi am retras de la comercializare sute de kilograme de carne de porc şi pasăre din carmangeriile din judeţ”, a mai spus Ion Iliuţă.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here