Peste 4.000 de consultații oftalmologice în acest an

491

Medicii de la Cabinetul de Oftalmologie din Ambulatoriul (Policlinica) Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu au efectuat mii de consultații în acest an. Din păcate, o persoană din două, cu vârsta peste 60 de ani, este afectată de cataractă, boală al cărei principal simptom este scăderea acuității vizuale.

De la începutul anului și până în prezent, la Cabinetul de Oftalmologie, unul dintre cele mai solicitate din Policlinică, au fost efectuate peste 4.250 de consultații. Programarea se face telefonic, online sau personal, la Policlinică. Pacienții trebuie să prezinte cardul de sănătate și un bilet de trimitere de la medicul de familie, atunci când vin la consultație.
„La Cabinetul de Oftalmologie sunt tratate afecțiuni oculare, precum cataractă, glaucom, vicii de refracție etc, iar pacienții care vin aici au vârste cuprinse între 3 și 90 de ani. La cabinet, medicii prescriu ochelari de vedere și corecție optică, eliberează scrisori medicale și rețete, fac ecografii oculare. De asemenea, aici se poate face examenul fundului de ochi. Medicul oftalmolog poate descoperi în timpul examinării fundului de ochi atât probleme oculare, cât și prezența altor tipuri de boli: diabet (de reținut este că, la aproximativ 10 ani de la apariția diabetului, se poate instala retinopatia diabetică), hipertensiune arterială, glaucom (apar schimbări ale vaselor de sânge retiniene, hemoragii prezente pe discul optic), dezlipire de retină (o problemă care, netratată, duce către pierderea ireversibilă a vederii), ateroscleroză etc”, anunță reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu.
Pacienții care au glaucom sunt luați în evidență și iau tratament permanent.
Din păcate, o persoană din două, cu vârsta peste 60 de ani, este afectată de cataractă, boală al cărei principal simptom este scăderea acuității vizuale. Cataracta reprezintă principala cauză de orbire la nivel mondial, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.
Diabetul zaharat, hipertensiunea arterială, obezitatea, expunerea îndelungată la ultraviolete, fumatul și utilizarea steroizilor pe termen lung sunt principalii factori incriminați în apariția cataractei.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here