Peste 36 de concurenţi la Festivalul „Filofteia Lăcătuşu”

306

Peste 36 de copii din mai multe judeţe ale ţării vor participa anul acesta la Festivalul Naţional al Copiilor „Filofteia Lăcătuşu”, manifestare ajunsă la cea de-a treia ediţie.

Ediţia 2015 a Festivalului Naţional al Copiilor „Filofteia Lăcătuşu” se va desfăşura sâmbătă, 13 iunie, începând cu ora 13.00, în comuna Alunu din judeţul Vâlcea, localitatea natală a celebrei artiste. Până în dimineaţa zilei de 10 iunie, cu câteva ore înainte de încheierea perioadei de înscriere, îşi anunţaseră deja participarea 36 de copii cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani. „Avem deja 36 de concurenţi din aproape toată ţara; avem concurenţi din Bucureşti, din Teleorman, din Calafat, din Drobeta Turnu – Severin şi din Craiova. Concurenţii vor fi recompensaţi cu trofee, cu diplome, cu CD-uri cu Filofteia Lăcătuşu, cu cărţi, reviste şi diverse sume de bani. Câştigătorul Marelui Premiu va primi 500 de lei, cel al Premiului I 300 de lei, cel al Premiului II 200 de lei, iar cel al Premiului III 100 de lei. Vor mai fi acordare premii speciale şi menţiuni. Sperăm ca zilele următoare să mai găsim şi alţi oameni cu dare de mână şi să suplimentăm aceste premii ale copiilor”, a declarat Dorin Brozbă, realizatorul festivalului.
Concurenţii vor fi analizate de către un juriu format din interpreţi de muzică populară, profesori şi reprezentaţi ai instituţiilor organizatoare, precum şi ai familiei artistei. „Ca întotdeauna, noi ne-am străduit să le oferim concurenţilor şi un juriu competent. O avem pe prietena noastră, doamna Nina Predescu, strălucită interpretă a cântecului oltenesc, pe doamna Maria Corlan Mischie de la Şcoala Populară de Artă, pe doamna Angelica Mirea de la Liceul Teologic. De asemenea, avem un reprezentant de la Muzeul Judeţean Gorj, domnul Albinel Firescu, îl avem pe domnul primar al comunei Alunu, domnul Boiangiu, pe domnul Emil Lăcătuşu de la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” şi o reprezentată a familiei, pe doamna Nicoleta Tolea, nepoata artistei”, a mai precizat Dorin Brozbă. Festivalul „Filofteia Lăcătuşu” este organizat de Primăria şi Consiliul Local Alunu, Asociaţia „Avellana”, Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu” şi Asociaţia Culturală „Doruleţ din România”.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here