Peste 34,5l/mp, maximum de precipitaţii înregistrate de SGA Gorj

182

Debitele şi nivelurile la staţiile hidrometrice pe râul Jiu au fost în creştere, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultima perioadă. Pe afluenţi şi râurile interioare, nivelurile şi debitele au fost în general staţionare şi variabile, cu tendinţă de creştere, mai ales pe cursurile mici de apă situate în zonele de deal şi munte.

Conform datelor transmise de staţiile hidrometrice aflate pe teritoriul Administraţiei Bazinale de Apă Jiu vremea a fost în general închisă, dar a continuat să se încălzească. Cerul a fost variabil, cu înnourări în timpul zilei când a plouat pe arii extinse, începând din vest. Cantităţile de apă au depăşit izolat 25 l/mp,în zonele de deal şi munte. Vântul a suflat slab până la moderat cu intensificări (rafala maximă fiind 11 m/s la Craiova). Pe arii extinse s-au semnalat precipitaţii. Cantităţile maxime de precipitaţii înregistrate în interval în bazinul hidrografic Jiu: la S.G.A Gorj, cantitatea de precipitaţii înregistrate a fost de 34.3 l/mp la Celei.

Pe Dunăre
Debitul la intrarea în ţară, secţiunea Baziaş în intervalul 01.11. – 02.11.2012 a fost în creştere până la valoarea de 3500 mc/s, conform diagnozei şi prognozei INHGA-CNPB, situându-se sub media multianuală a lunii noiembrie (4650 mc/s).
Andrada Bărăitaru
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here