Peste 300 de locuri de muncă în străinătate

235

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă  (AJOFM) Gorj prin serviciul de ocupare EURES oferă 318 locuri de muncă vacante în ţările Spaţiului Economic European. Se caută: bucătari, asistente medicale, specialişti software, medici dentişti.

Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM Gorj, Diana Văduva, mai mulţi angajatori din străinătate caută forţă de muncă în Gorj.
“Un angajator din Belgia caută în Gorj o persoană pentru ocuparea postului de responsabil comunicare debutant în afaceri europene în cadrul Centrului de Contact Europe Direct pentru Direcţia Comunicare Generală a Comisiei Europene. Persoanele interesate pentru acest job trebuie să deţină diplomă master în Studii Europene, Ştiinţe Politice sau Drept Internaţional şi să vorbească fluent 3 limbi străine (engleză, maghiară şi română). Se oferă contract de muncă pe perioadă nedeterminată, salariul este negociabil. De asemenea, un alt angajator din Danemarca oferă un post de bucătar cu experienţă. Se oferă un salariu de aprox 13,4 euro/oră plus cazare şi trei mese pe zi. Persoanele interesate trebuie să aibă calificare în domeniu şi să cunoască limba engleză. Tot în Danemarca mai sunt valabile posturi vacante de medici de familie care vor lucra în parteneriat cu medicii danezi, cu experienţă şi cunoştinţe în chirurgie, ginecologie, pediatrie şi psihiatrie, precum şi experţi IT”, se arată în comunicatul de presă, transmis de AJOFM Gorj.

Contracte pe perioadă nedeterminată

În Germania se caută personal în domeniul software, inginer electrotehnică, maistru sisteme de securitate căi ferate. Persoanele interesate de aceste locuri de muncă trebuie să aibă calificare în domeniu şi să cunoască limba germană. Angajatorul oferă contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, iar salariul este negociabil. În Irlanda şi Marea Britanie se caută asistente medicale. Se oferă un salariu cuprins între 50000-60000 euro /an şi contracte de muncă pe perioadă nedeterminată. Angajatorii solicită calificare şi experienţă în domeniu de minim 6 luni şi cunoştinţe de limbă engleză. Tot pentru Irlanda şi Marea Britanie se caută specialişti software /analişti programatori cu experienţă în proiectare software. Angajatorii oferă un salariu de min. 30000 lire brut/an pentru un program flexibil de lucru.  Norvegia oferă locuri vacante de bucătar şi tehnician mecanic service. Pentru bucătar se oferă un salariu de 2500 euro brut/lună, iar pentru tehnicianul mecanic aprox. 4600 euro brut /lună. Persoanele interesate trebuie să deţină calificare în domeniu şi să cunoască limba engleză.

Medici dentişti, în Slovenia

În Slovenia sunt locuri vacante de medici dentişti. Se oferă contracte de muncă pe perioadă determinată, salariul este negociabil.  Spania oferă 38 locuri de muncă de inginer în următoarele specializări: inginer sector farmaceutic, mecatronică, mecanic, industrie, electric, software integrat, pentru sectorul auto şi aeronautic, proiectare  utilaje producere cablu (sârmă).  Locurile sunt oferite de firma ALTEN Spain SAU pentru filialele din Germania, Olanda şi Marea Britanie. Persoanele interesate trebuie să aibă studii superioare în domeniu şi să cunoască limba engleză foarte bine (pentru locurile din Germania se solicită şi cunoştinţe de limba germană) să aibă bune abilităţi analitice; lucru independent, flexibilitate, capacitate de a lucra sub stres; disponibilitate de a călători o bună  parte din timp. Posturile oferite pot fi pentru tineri fără experienţă, dar şi pentru candidaţi cu experienţă în muncă mai mare de 5 ani. Se oferă contracte de muncă pe termen lung, iar salariul este negociabil. Angajatorul mai oferă cursuri de formare profesională şi alte beneficii sociale.
Persoanele interesate pentru ocuparea acestor locuri de muncă pot obţine informaţii suplimentare la sediul AJOFM Gorj din strada Lt.Col.Dumitru Petrescu nr.1, serviciul EURES.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here