Peste 300 de abaterii rutiere, într-un week-end

252

_MG_8593Poliţiştii rutieri au continuat acţiunile pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie. Acţiunile din acest week-end au vizat combaterea consumului de băuturi alcoolice în rândul conducătorilor auto şi a excesului de viteză. Pe parcursul acestor activităţi, poliţiştii rutieri au constatat peste 300 de abateri de la Codul Rutier.

Pe parcursul acţiunilor din acest week-end, au avut loc peste 300 de abaterii de la Codul Rutier, în cele mai multe cazuri, 128, fiind vorba despre conducători auto care nu respectau regimul legal de viteză. De asemenea, poliţiştii au mai identificat 14 pietoni care traversau sau se deplasau neregulamentar, 13 biciclişti şi şapte conducători de mopede care nu respectau legislaţia rutieră în vigoare. Tot pe parcursul acţiunilor, 24 de conducători auto au devenit „pietoni”, aceştia fiind identificaţi săvârşind abateri care, pe lângă sancţionare contravenţională, au atras şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Nouă conducători auto au fost identificaţi conducând autovehicule pe drumurile publice, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, patru efectuând neregulamentar manevra de depăşire, opt circulând cu viteză care depăşea cu peste 50 km/h pe cea maxim admisă. De asemenea, poliţiştii rutieri au constatat şapte infracţiuni la regimul circulaţiei, conducătorii auto fiind cercetaţi fie sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezenta o concentraţie alcoolică ce depăşea limita legală sau fără a poseda permis de conducere.

Prinşi în flagrant

Sâmbătă, poliţiştii Biroului Rutier Municipal Târgu-Jiu au depistat un bărbat de 64 ani, din municipiu, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu, având o concentraţie 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii l-au condus pe conducătorul auto la o unitate medicală pentru a-i fi recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Bărbatului i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule, iar în prezent este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezintă o concentraţie alcoolică ce depăşeşte limita legală. În seara aceleiaşi zile, în timp ce acţionau pe strada Dealului din comuna Mătăsari, poliţiştii Serviciului Rutier Gorj au oprit pentru control autoturismul condus de către un tânăr 24 ani, din comuna Mătăsari. Pe parcursul controlului, poliţiştii au constatat că tânărul nu poseda permis de conducere. Poliţiştii au întocmit pe numele tânărului, dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here