Peste 300 de abateri, în două zile

165

Poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat, în perioada 4-5 iunie, la nivelul întregului judeţ, acţiuni tematice pentru combaterea vitezei excesive, a depăşirilor neregulamentare, precum şi a conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului.

Pe parcursul acestor activităţi, poliţiştii rutieri au constatat peste 300 de abateri de la Codul rutier, în cele mai multe cazuri,159, fiind vorba despre conducători auto care nu respectau regimul legal de viteză. 159 de conducători auto care nu respectau regimul legal de viteză, 29 de conducători auto care conduceau autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice, 26 şoferi sau pasageri care nu îşi cuplaseră centura de siguranţă, 20 de conducători auto care au oprit sau staţionat neregulamentar, acesta este rezultatul acţiunilor poliţiştilor rutieri pe care le-au desfăşurat în perioada 4-5 iunie, în întreg judeţul. De asemenea, poliţiştii rutieri au mai identificat 25 de conducători auto, săvârşind abateri, care, pe lângă sancţionare contravenţională, au atras şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. 9 conducători auto au fost identificaţi conducând autovehicule pe drumurile publice, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, 6 efectuând neregulamentar manevra de depăşire, 7 circulând cu viteză care depăşea cu peste 50 km/h pe cea maxim admisă, 2 care nu au acordat prioritate de trecere şi unul care nu a oprit la semnalul agentului de poliţie rutieră.

Prins cu 130 km/h

Unul dintre cazurile cercetate de către poliţişti este al unui bărbat din Hunedoara. Acestuia i-a fost reţinut permisul de conducere, fiind depistat în timp ce conducea un autoturism în localitatea Brăneşti, cu viteza de 130 km/h. De asemenea, poliţiştii rutieri au constatat 5 infracţiuni la regimul circulaţiei, conducătorii auto fiind cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, având o concentraţie alcoolică ce depăşea limita legală. De exemplu, în dimineaţa zilei de 05 iunie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu au depistat un bărbat de 43 ani, din comuna Băleşti, în timp ce conducea un buldoexcavator pe strada Narciselor din municipiu. Testat cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o concentraţie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. În aceeaşi zi, poliţişti ai Serviciului Rutier Gorj au depistat alt bărbat, de 54 ani, din comuna Peştişani, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Testat cu aparatul etilotest, şoferul a prezentat o concentraţie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorii auto au fost conduşi la unităţi medicale, aici, fiindu-le recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, poliţiştii le-au reţinut permisele de conducere în vederea suspendării şi au întocmit pe numele lor acte premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană care prezintă o concentraţie alcoolică peste limita legală.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here