Peste 300.000 de alegători, în listele electorale pentru parlamentare

316

Peste 306.000 de alegători vor fi pe listele electorale permanente de la alegerile pentru parlamentare ce vor avea loc în data de 9 decembrie. Pentru că procesul electoral se apropie cu paşi repezi, autorităţile judeţului fac ultimele pregătiri în acest scop.

Astfel, primarii judeţului au fost chemaţi, ieri, la iniţiativa prefectului pentru a fi instruiţi. De asemenea, edilii au fost rugaţi de către autorităţi, în cazul în care apare vreo modificare privind arondarea locuitorilor pe secţii de votare, să nu ezite să contacteze Instituţia Prefectului Judeţului Gorj. “Numărul total de alegători prezent în listele electorale permanente pentru alegerile ce vor avea loc în data de 9 decembrie 2012 la nivelul judeţului este de 307.127. Acest număr provine din baza de date actualizate la data de 23.09. 2012. Până în ziua desfăşurării votărilor vor mai interveni modificări în aceste liste, în sensul scăderii numărului de alegători cu decesele care s-au înregistrat ulterior datei, îngheţării bazei de date în vederea generării listelor electorale permanente”, a precizat Viorica Anoaica, şeful Bazei de Date a Persoanelor.

“Dumnezeu să le lumineze mintea viitorilor parlamentari”
Primarii sunt însă pregătiţi pentru alegerile parlamentare ce vor urma. “Tot timpul suntem pregătiţi pentru alegeri mai ales că la aceste alegeri parlamentare de soarta lor depinde viitorul ţării şi o da Dumnezeu să se pună capăt la criza politică, criza economică. Dumnezeu să le lumineze mintea viitorilor parlamentari să se ocupe de problemele ţării deoarece trecem printr-o situaţie delicată. Secţii de votare organizate la noi în localitate sunt 9, cu 7238 de votanţi. Sper la o prezenţă la vot de peste 50% cu toate că, sincer să fiu, cetăţeanul este cam suprasaturat, apropo şi de referendumul care a fost nu se mai are încredere în clasa politică, datoria noastră este să îi alegem pe cei mai buni din cei buni”, a declarat Mihai Mazilu, edilul localităţii Târgu-Cărbuneşti.

La Motru sunt 16 secţii de votare
Primarul Dorin Hanu crede că la Motru nu vor fi probleme în legătură cu desfăşurarea alegerilor. „Suntem pregătiţi nu se pune problema. Alegerile vor fi pe 9 decembrie până atunci vom face tot ce este posibil pentru ca ele să se desfăşoare în bune condiţii. Acum am venit să luăm listele electorale. Eu cred că nu vor fi probleme în ceea ce priveşte organizarea alegerilor. La Motru sunt 16 secţii de votare, au fost 14 şi am mai suplimentat cu încă două. A fost un an mai greu din punct de vedere al alegerilor, cred că se vor desfăşura aceste alegeri corect cum s-au desfăşurat şi celelalte. Aşteptăm oamenii la vot”, a declarat Dorin Hanu, primarul localităţii Motru. “Suntem pregătiţi ca de fiecare dată. Alegerile au devenit o rutină. Nu îmi fac nicio problemă în ceea ce priveşte alegerile, le consider pe acestea mai simple decât pe cele din iunie pentru că nu suntem implicaţi direct”, a declarat şi Vasile Gogălniceanu, primarul comunei Turcineşti.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here