Peste 30 de dosare depuse pentru posturile de medici rezidenţi

124

med795685Peste 30 de absolvenţi de medicină, interesaţi de un post de medic rezident în unul din spitalele din judeţul Gorj, şi-au depus dosarele pentru a participa la concursul programat să se desfăşoare pe 20 noiembrie.

În acest an, la nivelul judeţului Gorj sunt disponibile 24 de posturi de medic rezident. Înscrierile pentru concursul de ocupare a acestor posturi, ce se va desfăşura pe 20 noiembrie, s-au terminat vineri, 7 octombrie. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian, pentru cele 24 de posturi scoase la concurs s-au înscris 31 de candidaţi. Posturile oferite acoperă întreaga arie de specialităţi, fiind oferite posturi în laborator analize medicale, UPU, farmacie, neurologie, pediatrie şi radiologie. Cât priveşte numărul posturilor disponibile la fiecare spital, situaţia este următoarea: în Târgu-Jiu sunt două posturi, la Rovinari trei, la Turceni patru, iar la Târgu-Cărbuneşti, Motru şi Novaci, sunt oferite câte cinci posturi de rezidenţi.

Numărul candidaţilor, mai mare decât cel al locurilor disponibile

Numărul final al candidaţilor înscrişi pentru Rezidenţiatul din acest an, la nivelul judeţului Gorj, este de 31, în timp ce numărul posturilor disponibile este de doar 24. Astfel, 4 candidaţi au optat pentru spitalul din Târgu-Jiu, 6 pentru Târgu-Cărbuneşti, 3 pentru Turceni, 5 pentru Motru, 4 pentru Novaci, un singur candidat dorind să lucreze la spitalul din Rovinari. Ca specialităţi, aceştia au optat pentru: pediatrie, UPU, epidemiologie, farmacie, endocrinologie, pediatrie, neurologie, oncologie şi laborator de analize medicale. Concursul constă într-un test grilă cu 200 de întrebări, iar pentru a reuşi fiecare persoană trebuie să răspundă la peste 60% dintre întrebări în cele 4 ore puse la dispoziţie în acest sens. Punctajul minim de promovare se calculează la nivelul fiecărui centru universitar în care se organizează concursul. Ocuparea locurilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu. Pentru rezidenţiatul pe post clasificarea se face pe fiecare post. Ministerul Sănătăţii organizează în 20 noiembrie 2011, concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie. La nivelul judeţului Gorj, au fost scoase la concurs 24 de posturi de medic rezident şi s-au înscris 31 de candidaţi.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here