Peste 30 de candidaţi, pe posturile vacante de la Salvamont Gorj

38

Serviciul Public Judeţean Salvamont Gorj organizează concurs pentru ocuparea a opt posturi de administrator pentru bazele Salvamont realizate în cadrul unui proiect cu finanţare europeană. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este vineri, 28 martie 2014, ora 16:00. Posturile sunt pe perioadă determinată de 36 de luni. Locurile de muncă disponibile sunt în localităţi precum: Padeş, Stăneşti, Schela, Runcu, Bumbeşti-Jiu, Rânca, Baia de Fier, Polovragi.

Salvamont Gorj organizează concurs pentru ocuparea următoarelor posturi contractuale de execuţie (pe perioadă determinată de 36 luni): – 1 post de administrator la Post Salvamont Padeş; – 1 post de administrator la post Salvamont Runcu; – 1 post de administrator la post Salvamont Stăneşti; – 1 post de administrator la post Salvamont Schela; – 1 post de administrator la post Salvamont Bumbeşti-Jiu; – 1 post de administrator la post Salvamont Rânca; – 1 post de administrator la post Salvamont Baia de Fier; – 1 post de administrator la post Salvamont Polovragi.

Polovragi, cel mai râvnit post
Cu 24 de ore înainte de expirarea timpului limită pentru depunerea dosarelor de concurs erau înscrişi nu mai puţin de 32 de candidaţi.  „Avem 32 de candidaţi până acum; dintre cele 8 posturi salvamont concurenţa cea mai mare este la postul din Polovragi: 8 candidaţi, iar cea mai mică este la Padeş – 2 candidaţi. Înscrieri se mai fac şi astăzi, vineri, 28 martie, până la ora 16, urmând ca luni să se afişeze numele candidaţilor ale căror dosare au întrunit condiţiile impuse. Condiţiile au fost minime, doar cele impuse de cadrul legislativ actual, respectiv: minim 12 clase, 4 ani vechime în câmpul muncii, cazier, fişă medicală, CV. Examenul va avea loc în data de 30 aprilie, proba scrisă şi 6 mai, proba de interviu”, a declarat Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj.
Concursul se organizează cu respectarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 286/2011 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice.
Posturile sunt pe perioadă determinată de 36 de luni.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here