Peste 3.400 de consultaţii, acordate în centrele de permanenţă

390

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a finalizat raportarea serviciilor acordate în luna mai, în cadrul celor 18 centre de permanenţă de pe raza judeţului nostru. Nu mai puţin de 3.452 de persoane au trecut pragul acestor centre.

Potrivit datelor centralizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj, în luna februarie adresabilitatea în centrele de permanenţă a fost 3.361, în martie ajungând la 3.543, iar în aprilie la 3.346. Luna mai a venit cu o uşoară creştere a adresabilităţii, după cum reiese din statistica DSP Gorj. “În luna mai au fost 3.452 de consultaţii acordate la cele 18 centre de permanenţă din Gorj, înregistrându-se o uşoară creştere, comparativ cu luna anterioară”, a confirmat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.
Reamintim faptul că în anul 2014, numărul centrelor de permanenţă din Gorj a crescut; în luna martie s-a dat în folosinţă cel de la Câlnic, iar în iunie a devenit funcţional şi cel de la Scoarţa. Astfel, la ora actuală, 18 centre de permanenţă sunt funcţionale în judeţul nostru, în localităţi precum: Samarineşti, Cătunele, Mătăsari, Peştişani, Logreşti, Turburea, Prigoria, Târgu-Jiu – trei centre, Tismana, Crasna, Tetila, Bîlteni, Târgu-Cărbuneşti, Ţicleni, Câlnic şi Scoarţa.

Program de lucru
În localităţile unde sunt centre de permanenţă este asigurată asistenţa medicală de către medicii de familie gorjeni începând cu prima zi a săptămânii şi până vineri, între orele 15.00-08.00. Şi în zilele de sâmbătă şi duminică şi cu ocazia sărbătorilor legale, serviciul de permanenţă se efectuează în intervalul 08.00-08.00 a doua zi.
Potrivit legislaţiei în vigoare, cuantumul sumelor primite de către cadrele medicale pentru activitatea desfăşurată în cadrul centrelor de permanenţă se face în funcţie de numărul orelor lucrate. Spre exemplu, pentru medici, contravaloarea unei ore lucrate este de 12,8 lei, iar pentru asistente este de opt lei. În plus, medicul coordonator mai primeşte 15% pentru activitatea de coordonare, iar dacă centrul de permanenţă este organizat în cadrul unui cabinet medical privat, doctorul care deţine cabinetul, primeşte încă 6,4 lei pe oră pentru acoperirea cheltuielilor administrative.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here