Peste 2700 de cereri, la Serviciul de Paşapoarte, în primele cinci luni ale anului

123

pasapoarte 3De la începutul acestui an, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple (SPCEEPS) Gorj a primit peste 2700 de cereri pentru paşapoarte, atât electronice cât şi temporare. Reprezentanţii Serviciului de Paşapoarte se aşteaptă ca numărul solicitărilor să crească în lunile următoare, când mulţi gorjeni vor dori să plece în străinătate.

 

În primele cinci luni ale acestui an, 2764 de gorjeni au apelat la Serviciul de Paşapoarte pentru a face rost de documentele fără de care nu pot pleca în străinătate. „Până la data de 1 iunie, am primit un număr de 2764 de cereri, din care 1.740 pentru paşapoarte electronice şi 1.024 pentru cele temporare”, a declarat Marcel Lungu, şeful Serviciului de Paşapoarte Gorj. Aceasta a precizat însă că se aşteaptă ca numărul cererilor să crească în următoarele două luni, mai ales în ceea ce priveşte paşapoartele temporare, care se eliberează în doar două ore. „A început deja să crească numărul cererilor. Lunile iulie şi august sunt în fiecare an luni de vârf. Oamenii sunt mai grăbiţi aşa că vor fi mai frecvente solicitările pentru paşapoarte temporare care se eliberează în două ore, spre deosebire de cele electronice, care se eliberează în 14 zile calendaristice”, a precizat Marcel Lungu.

Punct de lucru la Motru

La sfârşitul lunii mai, a fost inaugurat un centru pentru eliberarea paşapoartelor electronice în Motru. Centrul funcţionează o singură zi pe săptămână, joia, între orele 9:30 şi 14:30, şi a fost înfiinţat tocmai pentru a decongestiona activitatea de la Târgu-Jiu.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here