Peste 2500 de elevi din Gorj, repartizați la liceu

1597

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a publicat, marți, rezultatele primei etape a repartizării computerizate în învățământul liceal de stat a absolvenților de clasa a VIII-a. La nivelul județului Gorj au fost repartizați peste 2.500 de elevi.

În Gorj, din cei 2.513 candidați care au completat fișele de înscriere, au fost repartizați 2.506, rămânând nerepartizați doar șapte. La nivel național, dintre cei 119.578 de elevi care au completat fișe de înscriere, au fost repartizați 118.661 (99,2%) de elevi, conform uneia dintre opțiunile exprimate. Dintre aceștia, 70.692 (51,48%) de elevi au ales filiera teoretică, iar 47.969 au optat pentru filiera tehnologică. Numărul total de opțiuni selectate de către candidați a fost de 1.792.870, ceea ce conduce la o medie de 15 opțiuni/elev. În etapele premergătoare repartizării computerizate, au fost admiși în învățământul liceal de stat, potrivit reglementărilor în vigoare, 17.699 de elevi în învățământul profesional, 11.923 de elevi la specializări vocaționale (dintre care 479 de elevi în învățământul militar), 1.571 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaților romi și 660 de elevi în învățământul special.

Cele mai căutate licee din județ
La nivelul județului nostru, cele mai căutate licee par să fi fost Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu”, Colegiul Național ”Spiru Haret” Târgu-Jiu și Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu, unde ultima medie de admitere este peste 8. Mai exact, la Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu”, la specializarea Filologie cea mai mică medie de admitere a fost 8.57, la specializarea Matematică-Informatică 8.84, iar la specializarea Științe ale naturii 8.79. La Colegiul Național ”Spiru Haret” ultima medie de admitere la specializarea Filologie a fost 8.41, la specializarea Matematică-Informatică 8.54, la Matematică-Informatică bilingv 8.51, la Științe ale Naturii 8.28, iar la Științe Sociale 8.22. La Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”, la specializarea Filologie s-a intrat cu medii de până la 8,43, la Matematică-Informatică ultima medie de admitere a fost 8.54, iar la Științe ale Naturii 8.24. De altfel, la niciuna dintre cele trei unități de învățământ nu mai există locuri libere. Alte unități de învățământ în care s-au ocupat toate locurile disponibile sunt: Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” Târgu-Jiu (ultima medie de admitere – 7.38), Colegiul Național ”George Coșbuc” Motru (ultima medie de admitere – 6.66), Colegiul Tehnic ”G-ral Gheorghe Magheru” Târgu-Jiu (ultima medie de admitere – 4.89), Colegiul Tehnic Motru (ultima medie de admitere – 3.52), Liceul cu Program Sportiv Târgu-Jiu (ultima medie de admitere – 7.17), Liceul Teologic Târgu-Jiu (ultima medie de admitere – 7.32) și Liceul Teoretic Novaci (ultima medie de admitere – 4.91).

Unde au intrat elevii de top ai Gorjului
La nivelul județului Gorj, medii de admitere de cel puțin 9.90 au avut șase elevi. Cea mai mare medie de admitere (9.96) a avut-o Roșca Ruxandra Raluca. Absolventă a Școlii Gimnaziale nr. 3 Rovinari, aceasta a ales să-și continue studiile tot la Rovinari, la Colegiul ”Gheorghe Tătărescu”. Următoarea medie de admitere este 9.94 și îi aparține unei absolvente de la Școala Gimnazială ”Pompiliu Marcea” Târgu-Jiu, Davițoiu Ileana Teodora, care a fost repartizată la Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu. Pe locul 3 se află Bălăcescu Anamaria, absolventă a Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ștefulescu” Târgu-Jiu, cu media 9.92, repartizată la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu, pe locul 4 Aggarwal Ananda Maria, absolventă a Liceului Tehnologic Turburea, cu media 9,91, repartizată la Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu, pe locul 5 Godinel Daria Teodora, absolventă a Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu, cu media 9.91, care a optat pentru aceeași unitate de învățământ, iar pe locul 6 Croicu Vlad Ionuț, absolvent al Școlii Gimnaziale ”Constantin Brâncuși” Târgu-Jiu, cu media 9.90, repartizat la Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu.

76 de absolvenți de gimnaziu din alte județe, repartizați la licee din Gorj
Dintre cei peste 2500 de absolvenți de gimnaziu ce-și vor continua studiile la licee din Gorj, 76 provin din alte județe. Mai exact, 70 sunt din Mehedinți, doi din Olt, unul din Hunedoara, unul din Constanța, iar doi din Vâlcea. Aceștia au fost repartizați la șase licee din Gorj: Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu, Colegiul Național ”George Coșbuc” Motru, Liceul Tehnologic Turceni, Colegiul Tehnic Motru, Colegiul Tehnic NR. 2 Târgu-Jiu și Colegiul Tehnic ”Ion Mincu” Târgu-Jiu.

Aproape 500 de locuri neocupate
Cei șapte candidați rămași nerepartizați vor putea participa la a doua etapă a repartizării computerizată, programată în data de 28 iulie. La liceele din Gorj au rămas neocupate 490 de locuri, după cum urmează: Colegiul ”Gheorghe Tătărescu” Rovinari – 30 de locuri, Colegiul ”Mihai Viteazul” Bumbești Jiu – 17 locuri, Colegiul Auto ”Traian Vuia” Târgu-Jiu – 37 de locuri, Colegiul Național ”Tudor Arghezi” Târgu-Cărbunești – 13 locuri, Colegiul Tehnic ”Henri Coandă” Târgu-Jiu – 55 de locuri, Colegiul Tehnic ”Ion Mincu” Târgu-Jiu – 33 de locuri, Colegiul Tehnic Mătăsari – 42 de locuri, Colegiul Tehnic Nr. 2 Târgu-Jiu – 16 locuri, Liceul Energetic Târgu-Jiu – 68 de locuri, Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Peștișani – 9 locuri, Liceul Tehnologic Bîlta – 3 locuri, Liceul Tehnologic Baia de Fier – 8 locuri, Liceul Tehnologic Bîlteni – 31 de locuri, Liceul Tehnologic Bîrsești – 25 de locuri, Liceul Tehnologic Bustuchin – 18 locuri, Liceul Tehnologic Roșia de Amaradia – 9 locuri, Liceul Tehnologic Roșia Jiu – 15 locuri, Liceul Tehnologic Stoina – 13 locuri, Liceul Tehnologic Țicleni – 13 locuri, Liceul Tehnologic Tismana – 4 locuri și Liceul Tehnologic Turceni – 3 locuri.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here