Peste 250 de locuri de muncă în Gorj

506

Peste 250 de locuri de muncă pe plan local sunt puse la dispoziţia persoanelor interesate de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. Şomerii pot opta, astfel, pentru un job de funcţionar economic, agent vânzări, agent de securitate, bucătar, frizer, ospătar, sudor sau vânzător. Numai Dedeman dispune de 80 de locuri de muncă pentru vânzători.

Din cele 259 de locuri de muncă, disponibile în judeţ, o parte sunt adresate persoanelor cu studii superioare, dar cea mai mare parte sunt pentru persoanele cu studii medii. Oferta cuprinde posturi pentru: agent de securitate, bucătar, lucrător sortator deşeuri reciclabile, manipulant mărfuri, sondor la forajul mecanizat şi reparaţii sonde, şoferi autocamion, şoferi automacaragiu, şoferi de autocamionete şi autoturisme, sudor manual cu arc electric.
De asemenea, se caută şi secretară sau funcţionar economic, funcţionar informaţii clienţi, dispecer contabil.
În judeţul Gorj, la sfârşitul lunii mai, 2014 rata şomajului a fost de 6,84% corespunzătoare unui număr de 9885 şomeri, fiind înregistrat un trend descrescător al ratei şomajului, atât faţă de luna aprilie a acestui an, când rata şomajului a fost 7,22%, cât şi faţă de aceiaşi perioadă a anului trecut când rata şomajului înregistrat a fost de 6,88% corespunzătoare unui număr de 9950 şomeri.
În totalul şomerilor înregistraţi în perioada menţionată anterior, numărul femeilor este de 4226 reprezentând 42,75%, comparativ cu luna mai a anului trecut, când numărul de femei era 4163, respectiv 45,01 %.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here