Peste 250 de gorjeni s-au vaccinat împotriva gripei, în ultima săptămână

101

Gorjenii se tem de gripa sezonieră. Din acest motiv, în prima săptămână a acestui an, nu mai puţin de 257 de persoane au solicitat vaccinarea, 86 dintre ele viind vârstnici. La ora actuală, 5.696 de doze de vaccin antigripal există, la nivelul judeţului nostru.

Campania de vaccinare antigripală pentru sezonul rece 2012-2013 este în plină desfăşurare la nivelul judeţului nostru. De la debutul campaniei de vaccinare antigripală şi până în prezent mii de persoane s-au imunizat. Numai în ultima săptămână au fost vaccinate 257 persoane. „În ultima săptămână au fost imunizate 257 de persoane, 86 fiind vârstnici de peste 65 de ani. În stocul DSP nu mai sunt doze, dar în teritoriu sunt 5,696”, confirmă Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Categoriile de persoane vizate de campanie
Ca în fiecare an, şi de această dată vor fi vaccinate persoanele de peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, personalul medico-sanitar. Vaccinarea antigripală nu este obligatorie, ea făcându-se doar la cerere. În plus, începând din acest an, vaccinarea antigripală este recomandată şi gravidelor. Campania de imunizare se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţile sanitare cu paturi. Conform recomandărilor medicale, imunizarea populaţiei trebuie să fie făcută în perioada preepidemică, respectiv în lunile octombrie – decembrie.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here