Peste 25.000 de cereri la APIA Gorj de la fermierii gorjeni

117

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj, a iniţiat pe 1 martie 2012, o campanie de informare privind primirea cererilor de sprijin pe suprafaţă, a fermierilor gorjeni. Până în prezent şi-au depus cererile la APIA 25.510 fermieri.

Obiectivul general al campaniei îl reprezintă informarea fermierilor cu privire la fondurile europene şi naţionale destinate schemelor ori măsurilor de sprijin pe suprafaţă în anul 2012, precum şi la modalitatea de accesare a acestora. Fermierii gorjeni au putut solicita sprijinul pe suprafaţă fără penalităţi de la 1 martie până pe 15 mai, iar de pe data 16 mai până pe 11 iunie s-au depus cereri, însă la acestea s-au aplicat penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. „Totalul cererilor depuse la APIA este de 25.510 cereri, din totalul de 25.332 fermieri programaţi, mai mult cu 178 de cereri. Suprafaţa totală pentru care s-a solicitat sprijin financiar este de 95.962 de hectare. În această perioadă se desfăşoară controlul administrativ (în baza de date) urmând ca, după terminarea acestuia, să primim eşantionul pentru controlul pe teren clasic şi prin teledetecţie”, a declarat Corina Dorobanţu, directoarea APIA Gorj.

Informare corectă
Reamintim că se pune accent în continuare pe informarea eficientă a fermierilor cu privire la aplicaţia de identificare on-line a parcelelor agricole – IPA Online, prin care beneficiarii, prin conexiune la internet îşi pot vizualiza propriile parcele digitizate în campania anterioară. Buna informare a fermierilor reprezintă una din primele şi cele mai importante condiţii pentru derularea la timp şi corect a întregului proces de absorbţie a fondurilor europene alocate pentru sectorul agricol din România.

Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here