Peste 230 de amenzi în doar două zile

154

verificari traficSfârşit de săptămână cu ghinion pentru şoferii gorjeni. Pe parcursul a doar două zile, poliţiştii rutieri au aplicat peste 239 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de circa 63.000 lei. De asemenea, 9 conducători auto au rămas fără permis şi 2 fără certificatele de înmatriculare.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au acţionat pe şoselele din judeţ, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie. Totodată, oamenii legii au acţionat pentru prevenirea şi sancţionarea nerespectării legislaţiei rutiere de către pietoni. Controalele poliţiştilor nu au rămas fără urmări, valoarea amenzilor aplicate ridicându-se la suma de aproximativ 63.000 de lei. „Poliţiştii au constatat 9 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, iar ca urmare a abaterilor constatate, au aplicat peste 230 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 63.000 de lei. De asemenea, au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 9 permise de conducere (3 pentru neacordare de prioritate pietonilor, unul pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, unul pentru neacordarea de prioritate de trecere autovehiculelor care au acest drept, unul pentru neacordarea de prioritate de trecere pietonilor ce traversează regulamentar, celelalte fiind reţinute pentru continuarea cercetărilor în cazul unor infracţiuni) şi au retras 2 certificate de înmatriculare”, a precizat Romina Dochian, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Şoferi cercetaţi de poliţişti

Printre cei care au schimbat permisul de conducere cu un dosar penal se numără şi un gorjean de 34 de ani, din Băleşti. Acesta a fost prins de poliţişti la volanul unui autoturism, asta deşi avea o concentraţie alcoolică peste limita legală. Alţi doi conducători auto sunt cercetaţi de poliţişti deoarece au refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Este vorba de un târgujian în vârstă de 62 de ani şi de un bărbat de 57 de ani, din Negomir. Poliţiştii rutieri le-au reţinut celor doi conducători auto permisul de conducere şi au întocmit pe numele acestora dosare penale în care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Tot la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii au depistat, cinci conducători auto care se aflau la volanul unor autoturisme neînmatriculate, efectuând cercetări faţă de aceştia sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here