Peste 2000 de elevi gorjeni vor primi “Bani de liceu”

145

Aproximativ 2.200 de elevi gorjeni vor beneficia şi în acest an şcolar de sprijinul financiar oferit în cadrul programului guvernamental “Bani de liceu”. Aceştia vor primi lunar suma de 180 de lei, pe întreaga perioadă a cursurilor şcolare, inclusiv în timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă, respectiv în perioada practicii în producţie.

Lista beneficiarilor sprijinului financiar ce se acordă elevilor în cadrul Programului naţional de protecţie socială “Bani de liceu” a fost publicată ieri pe site-ul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Pe această listă se regăsesc şi numele a 2.212 liceeni din judeţul Gorj care provin din familii cu venituri modeste, al căror venit brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului, este de 150 de lei. Ca şi anul trecut, cele mai multe cereri de sprijin financiar au venit de la Colegiul Tehnic Motru (190) iar cele mai puţine, în număr de 4, de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Târgu-Jiu. Un număr ceva mai mare de cereri a fost înregistrat şi la alte unităţi de învăţământ din judeţ: Grupul Şcolar Industrial Energetic Turceni (183), Liceul Teoretic Novaci (149), Grupul Şcolar de Transporturi Auto “Traian Vuia” Târgu-Jiu (105), Colegiul Tehnic Mătăsari (100), Grupul Şcolar Industrial Bustuchin (96) şi Grupul Şcolar Industrial Roşia de Amaradia (90). Liceenii vor primi suma de 180 RON pe întreaga perioadă a cursurilor şcolare, inclusiv în timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă, respectiv în perioada practicii în producţie. Fondurile sunt alocate de către MECTS şi vor fi distribuite beneficiarilor de către unităţile şcolare la care aceştia şi-au depus dosarul. Dacă însă pe parcursul anului şcolar, elevii vor acumula mai mult de 20 de absenţe nemotivate, vor pierde dreptul de a beneficia de acest ajutor de la stat, urmând ca inspectoratul şcolar să realoce acest sprijin altor elevi.

Depunerea contestaţiilor, în perioada 2-6 noiembrie
Potrivit calendarului de desfăşurare a programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu”, depunerea eventualelor contestaţii este prevăzută pentru perioada 28 octombrie – 2 noiembrie, iar soluţionarea lor pentru intervalul 2-6 noiembrie.
Roxana Lupu
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here