Peste 200 de locuri de muncă pentru şomeri

149

ajofm declaratii drepturi autor (2)Oferta judeţeană de locuri de muncă a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj este una foarte bogată pentru această săptămână, cuprinzând nu mai puţin de 218 posturi vacante, valabile până joi, 6 octombrie inclusiv.

O parte din miile de şomeri de la nivelul judeţului nostru au la dispoziţie pentru această săptămână o ofertă variată de locuri de muncă vacante, oferite de către angajatorii gorjeni prin intermediul AJOFM Gorj. Astfel, până joi, sunt vacante 10 posturi de şofer autocamion, unul de autobuz, 38 de posturi vacante de muncitor necalificat la zidărie, mozaic, faianţă, gresie, parchet, 11 la întreţinerea şoselelor şi a drumurilor, opt de paznic, şapte de frezor universal, 19 de montatori pereţi şi plafoane din ghips carton, nouă de instalatori centrale de încălzire, cinci de spălător vehicule. De asemenea, oferta judeţeană săptămânală mai include câte cinci locuri de muncă de confecţioner articole textile, zugravi şi vopsitori, 14 de zidar rosar-tencuitor, patru de strungar universal şi câte două posturi de vopsitor industrial, tâmplar universal, faianţar, dulgher, zidar restaurator, manipulant mărfuri şi trei job-uri de lucrător comercial. O şansă au în această săptămână şi şomerii din Gorj cu diplome de studii superioare, deoarece oferta AJOFM include şi patru posturi vacante de contabil şef, cinci de tehnician în industria textilă, şi câte un post liber de director societate comercială, şef divizie căi ferate, inginer construcţii civile, industriale şi agricole, inginer electromecanic, consilier juridic, tehnician agronom-exploatare şi operator calculator electronic şi reţele.

6 cursuri de formare profesională

Gorjenii care vor să aibă o şansă în plus la ocuparea unui loc de muncă, trebuie să ştie că pot urma cursuri de (re)calificare profesională, cursuri organizate în fiecare lună de către AJOFM Gorj. Conform lui Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj, în octombrie, la nivel judeţean, sunt organizate şase cursuri de formare profesională. Astfel, în Târgu-Jiu se vor organiza cursuri de cofetar-patiser, bucătar, lucrător în comerţ, vânzător în alimentaţie, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi gaze. De asemenea, în Motru şi Bumbeşti-Jiu se vor ţine cursuri de operator introducere, validare şi prelucrare date, iar în Rovinari de lucrător în comerţ. Persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj sunt obligate sa participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de către AJOFM Gorj. Persoanele îndreptăţite pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă. Datorită participării la aceste cursuri de formare profesională, de la începutul acestui an şi până în prezent, în câmpul muncii au fost încadraţi 383 de gorjeni. Directorul AJOFM Gorj a precizat că la ora actuală sunt în derulare 16 cursuri de formare profesională la care participă 278 de persoane, din care 139 sunt şomeri indemnizaţi, 190 sunt neindemnizaţi şi 46 sunt deţinuţi, în timp ce o persoană a ales să frecventeze un curs contra-cost.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here