Peste 200 de gorjeni, înscrişi la concursul de admitere la Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”

478

Peste 200 de tineri din judeţul Gorj s-au înscris pentru a participa la concursul de admitere la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti. Cei mai mulţi dintre aceştia vor să intre la Facultatea de Poliţie.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, la nivelul judeţului nostru au depus cereri de înscriere la concursul de admitere la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” 183 de candidaţi, dintre care şapte la frecvenţă redusă. Alţi 17 gorjeni vor participa la concursul de admitere la Academia Naţională de Informaţii, Academia Tehnică Militară şi Academia Forţelor Terestre. „În vederea participării la concursul de admitere la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” s-au înscris 183 de candidaţi. Mai avem doi candidaţi înscrişi la concursul de admitere la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazu” şi 15 candidaţi la concursul de admitere la Academia Tehnică Militară şi Academia Forţelor Terestre”, a precizat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Activităţi de recrutare a candidaţilor pentru concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ care realizează formarea iniţială a personalului Ministerului Afacerilor Interne au mai desfăşurat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Tudor Vladimirescu” Gorj şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Lt. col. Dumitru Petrescu” al judeţului Gorj. La sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj au depus 18 cereri de înscriere. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Alin Ivan, este vorba de trei fete şi 15 băieţi, ce urmează să participe la concursul de admitere la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” pentru locurile alocate Jandarmeriei Române. Alţi 17 gorjeni au fost recrutaţi de către ISU Gorj. „Avem 16 candidaţi înscrişi la concursul de admitere la Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti şi un candidat înscris la concursul de admitere la Academia Forţelor Terestre”, a precizat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj. Data limită de depunere a dosarelor complete de către candidaţi este 12 iunie 2015.

Continuă recrutările pentru şcolile de subofiţeri
Dacă înscrierile pentru admiterea în instituţiile de învăţământ universitar s-au încheiat, cele pentru şcolile de subofiţeri continuă până pe 7 august 2015. Până în prezent, din Gorj s-au înscris 191 de candidaţi pentru admiterea la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, 12 candidaţi pentru admiterea la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj Napoca, trei candidaţi pentru admiterea la Şcoala de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti, trei candidaţi pentru admiterea la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea şi 37 de candidaţi pentru admiterea la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti. Alte câteva zeci de gorjeni au fost recrutaţi de IJJ Gorj pentru Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here