Peste 200 de gorjeni diagnosticați cu viroză și pneumonie au necesitat internare

350

Nu mai puțin de 1179 cazuri de viroză au fost confirmate în ultima săptămână, alte 702 persoane fiind diagnosticate cu pneumonie. Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, 235 de persoane au fost internate, în ultimele zile, 171 dintre ele având pneumonie.

Potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj, în ultima săptămână, 1179 de persoane au fost diagnosticate cu viroze și 702 cu pneumonie. „În ultima săptămână au fost raportate 1179 cazuri de viroză, 64 de persoane fiind internate și 702 cazuri de pneumonie, 171 bolnavi necesitând internare”, a precizat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Recomandări pentru gorjeni
Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj fac precizarea că oamenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este indicat să se folosească mijloacele de protecţie adecvate.

Vârstnicii şi, în mod deosebit, cardiacii, să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here