Peste 200 de absenţi şi la proba obligatorie a profilului la BAC

206

Absolvenţii de liceu din judeţul Gorj au absentat în număr destul de mare şi de la cea de-a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat. Peste 200 dintre cei 835 candidaţi înscrişi la proba obligatorie a profilului nu s-au prezentat la examen, ceea ce înseamnă că nici de această dată nu vor reuşi să obţină o diplomă de Bacalaureat.

Sesiunea august – septembrie a examenului de Bacalaureat a continuat miercuri cu proba obligatorie a profilului. Absolvenţii de la real, tehnologic, militar şi pedagogic au susţinut examenul la Matematică, în timp ce absolvenţii de la uman şi de la filiera vocaţională au susţinut examenul la Istorie. La nivelul judeţului Gorj, pentru susţinerea acestei probe s-au înscris 835 de candidaţi, 791 la Matematică şi 44 la Istorie. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Georgeta Popescu, din sălile de examen au lipsit ieri însă 212 candidaţi.

Urmează proba la alegere a profilului şi specializării
Cea de-a doua sesiunea a Bacalaureatului se apropie de sfârşit. Vineri, 29 august, absolvenţii de liceu vor susţine ultima probă scrisă din cadrul acestui examen – proba la alegere a profilului şi specializării. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, la această probă s-au înscris 945 de candidaţi. 702 dintre aceştia au optat pentru Biologie, 126 pentru Fizică, 96 pentru Geografie, trei pentru Psihologie şi doi pentru Informatică. Candidaţilor le este interzis să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe sau poşete. De asemenea, candidaţii nu pot avea asupra lor telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul ori de comunicare, ce permite conectarea la internet sau la reţele de socializare şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu persoane din exterior. Candidaţii care încalcă aceste reguli vor fi eliminaţi din examen, ceea ce înseamnă că nu vor mai putea participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Rezultatele, afişate pe 1 septembrie
Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat vor fi afişate în data de 1 septembrie, până la ora 12:00. În aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 16:00, candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute vor putea depune contestaţii.
Acestea vor fi soluţionate între 2 şi 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 4 septembrie.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here