Peste 20.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi piloţi M.A.I., acţiuni în acest weekend!

813

În perioada 23 – 25 aprilie, efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor fi prezente în teren și vor acționa, astfel încât oamenii să se bucure în siguranță de sărbătorile din aceste zile, informează MAI.

În contextul sărbătorilor religioase din aceste zile, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne s-au dispus măsuri suplimentare de ordine și siguranță publică în special în zonele aglomerate, inclusiv în stațiunile turistice, precum și la cele peste 10.000 de lăcașuri de cult.

Misiunile principale sunt de a acorda sprijin și îndrumare cetățenilor ce se vor afla în spațiile publice, de descurajare a faptelor antisociale și de prevenire a incendiilor. Misiunile vor fi asigurate de peste 8.000 de efective ale M.A.I., dintre care 4.500 de polițiști, peste 1.700 de jandarmi, precum și aproximativ 900 de pompieri.

În plus, peste 1.500 de polițiști rutieri vor acționa pe principalele drumuri și autostrăzi pentru prevenirea accidentelor grave și fluidizarea traficului.

Pe traseele montane și în zonele turistice vor fi pe teren peste 200 de jandarmi montani care sunt pregătiți să intervină în ajutorul turiștilor.

Alți peste 4.000 de pompieri cu 3.500 de mijloace tehnice vor fi la datorie pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții. Astfel, răspunsul la urgențele medicale va fi asigurat prin intermediul celor peste 700 de echipaje SMURD, dintre care 323 echipaje încadrate de pompieri paramedici, 43 unități de terapie intensivă mobilă și 344 autospeciale pentru descarcerare și alte urgențe.

De asemenea, Inspectoratul General de Aviație este pregătit să intervină cu 10 elicoptere în sprijinul cetățenilor, în misiuni de salvare SMURD, de ordine și siguranță publică, precum și să ofere sprijin pentru transportarea vaccinurilor, plasmei hiperimune, echipamentelor medicale și a pacienților confirmați cu COVID-19.

Totodată, zilnic, aproximativ 4.000 de polițiști de frontieră sunt la datorie. La nivelul Poliției de Frontieră au fost dispuse măsuri pentru reducerea timpului de așteptare și fluidizarea traficului în punctele de trecere a frontierei.

Mai multe, aici: https://www.bugetul.ro/mai-piloti-politisti-jandarmi-pompieri/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here