Peste 20.000 de petiţii, soluţionate de Primăria Târgu-Jiu

223

primaria tg jiu facuta de mineCentrul pentru Informarea Cetăţenilor din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, birou care se ocupă de primirea petiţiilor cetăţenilor, a înaintat un raport privind soluţionarea acestora în primul semestru al anului 2011. Potrivit acestuia, în primele şase luni ale acestui an au fost înregistrate peste 30.000 de petiţii.

Potrivit raportului înaintat de Centrul pentru Informarea Cetăţenilor din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, în primul semestru al anului 2011 au fost înregistrate 30.156 de petiţii. Majoritatea acestor petiţii, respectiv 21.565, au fost soluţionate favorabil, 426 parţial favorabil, 588 au primit aviz nefavorabil, 6706 sunt documente interne iar 871 sunt în curs de rezolvare. Dintre documentele înregistrate de la instituţii şi autorităţi publice, un număr de 33 sunt de la Consiliul Judeţean Gorj (21 rezolvate favorabil, 7 nefavorabil, 5 în curs de rezolvare), 117 de la Instituţia Prefectului Gorj (32 rezolvate favorabil, 7 parţial favorabil, 4 nefavorabil, 62 intern, 12 în curs de rezolvare), 10 de la Direcţia de Sănătate Publică Gorj (7 rezolvate favorabil, 3 în curs de rezolvare), 6 de la Garda de Mediu Gorj (4 rezolvate favorabil, 1 nefavorabil, 1 intern) şi 33 de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (28 rezolvate favorabil, 2 intern, 3 în curs de rezolvare). Din cele 30.156 documente înregistrate în semestrul I, un număr de 9.166 reprezintă petiţii propriu-zise, care au fost repartizate spre soluţionare compartimentelor de specialitate. Dintre acestea, 8.804 au fost soluţionate favorabil. Principalele solicitări adresate de către cetăţenii municipiului sunt: adeverinţe de la Registrul Agricol (4.200); anchete sociale în vederea obţinerii unor drepturi prevăzute de legislaţia în vigoare, emiterea unor dispoziţii pentru tutelă şi curatelă (1.300); certificat de urbanism (731); autorizaţii de construire/demolare (349).

760 de propuneri şi sesizări la 984

În atribuţiile Centrului pentru Informarea Cetăţenilor intră şi gestionarea sesizărilor adresate la „Telefonul Cetăţeanului” – 984, prin preluarea mesajelor şi transmiterea acestora la serviciile de specialitate. Dintre cele 760 de propuneri şi sesizări înregistrate în primele şase luni ale acestui an, 264 au privit SC Edilitara, 168 Serviciul Gospodărie Comunală, 152 Direcţia Tehnică, 85 Aparegio, 56 Poliţia Locală, 15 Compartimentul îndrumare Asociaţii de Proprietari. Cele mai multe înregistrări au sesizat apariţia unor disfuncţionalităţi la iluminatul public – becuri arse (129), defecţiuni la sistemul de iluminat stradal şi montarea unor lămpi în anumite zone ale oraşului (92), solicitarea intervenţiei compartimentului de gestionare a câinilor fără stăpân (113). De asemenea, au mai existat sesizări cu privire la execuţia unor lucrări de construire fără autorizaţiile necesare (9), apariţia unor defecţiuni la reţeaua de apă şi canal, oprirea apei pentru neplată (66), montare bănci, coşuri de gunoi rupte şi indicatoare de circulaţie lipsă sau căzute (19), solicitări pentru cosirea ierbii sau toaletarea copacilor (63), disconfort din cauza muzicii de la terase şi restaurante (17) şi asfaltare în cartiere (21).

www.domnuleprimar.ro, vizitat de târgujieni

Potrivit raportului Centrului pentru Informarea Cetăţenilor, şi site-ul www.domnuleprimar.ro se bucură de succes în rândul cetăţenilor municipiului Târgu-Jiu. În primul semestru au fost postate de către cetăţeni pe site un număr de 46 de sesizări. Pe lângă mulţumirile adresate primarului pentru modul cum gospodăreşte oraşul, cetăţenii solicită o mai mare implicare a conducerii primăriei în gestionarea câinilor fără stăpân, construcţiilor de locuinţe, lucrări de investiţii şi gospodărie comunală şi fluidizarea circulaţiei în municipiu. 133 de cetăţeni s-au prezentat în audienţe pentru a solicita locuinţe, locuri de muncă, amenajarea parcărilor şi a spaţiilor verzi aferente blocurilor de locuinţe sau ajutor social. În cadrul audienţelor organizate pentru rezolvarea solicitărilor adresate pe probleme legate de legea fondului funciar s-au prezentat în semestrul I al anului 2011 un număr de 105 persoane ale căror probleme au fost supuse analizei comisiei locale.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here