Peste 2.600 persoane diagnosticate cu viroză şi pneumonie

375

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj monitorizează permanent situaţia îmbolnăvirilor de sezon, raportările făcându-se săptămânal. În ultimul interval, numărul îmbolnăvirilor a crescut, ajungând la 2.671 de cazuri, din care 293 de persoane au necesitat internare.

În ultima săptămână, la nivelul judeţului nostru s-a înregistrat un nou val de viroze şi pneumonii. Peste două mii de cazuri au fost confirmate, 1.366 de persoane fiind diagnosticate cu viroze şi 1.012 cu pneumonie. “Pe parcursul săptămânii trecute au fost confirmate 2.671 cazuri de viroze şi pneumonie, 293 de persoane necesitând internare”, a confirmat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Recomandări pentru evitarea îmbolnăvirii
Condiţiile meteo actuale favorizează îmbolnăvirea, de aceea, pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii DSP fac precizarea că gorjenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este necesar să se folosească mijloacele de protecţie adecvate. Vârstnicii şi, în mod deosebit, cardiacii, este bine să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here