Peste 2.600 de elevi, admişi în clasa pregătitoare

487

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj a afişat zilele trecute lista elevilor înscrişi în clasa pregătitoare după prima etapă. Potrivit datelor postate pe site-ul IŞJ Gorj, peste 2.600 de copii din judeţ au fost înmatriculaţi în clasa pregătitoare în această primă etapă a înscrierilor în învăţământul primar. În ceea ce priveşte locurile rămase libere pentru a doua etapă de înscriere, numărul acestora este de 769.

Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare s-a derulat în intervalul 24 februarie – 14 martie. În această perioadă, la nivelul judeţului Gorj au fost depuse şi validate 2.689 de cereri de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare. Potrivit unui top realizat de Ministerul Educaţiei Naţionale, cele mai căutate şcoli din judeţul Gorj au fost Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Rovinari şi Colegiul Naţional „Spiru Haret”.
La nivel naţional, după prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare, din totalul celor 172.682 de cereri depuse, au fost admise 171.362. Dintre acestea, 145.581 reprezintă cereri admise pentru unitatea de circumscripţie.
În ceea ce priveşte cele 27.101 de cereri pentru altă unitate decât cea de circumscripţie, situaţia se prezintă astfel: 25.031 de cereri au fost admise, 750 de cereri au fost admise la şcoala de circumscripţie, după ce nu au avut loc la şcoala dorită, 1.320 de cereri nu au putut fi admise, deoarece părinţii/tutorii legali nu au bifat opţiunea de revenire la şcoala de circumscripţie, însă toate vor putea fi soluţionate în cea de-a doua etapă de înscriere.

769 de locuri libere în şcolile din judeţ
A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare se va derula în perioada 25 martie – 4 aprilie, urmând ca rezultatele finale să fie afişate în data de 11 aprilie. Între 14 – 18 aprilie, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere. Pentru această etapă au rămas libere 769 de locuri în 80 de unităţi de învăţământ din judeţul Gorj. În unele dintre şcoli numărul locurilor rămase neocupate este foarte mic. De exemplu, la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu s-au ocupat 81 dintre cele 82 de locuri disponibile, în timp ce la Şcoala Gimnazială „Sfântul Nicolae” mai sunt libere doar 3 locuri dintre cele 108 aprobate iniţial. O situaţie asemănătoare se întâlneşte şi la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ştefulescu” din Târgu-Jiu, unde mai sunt libere doar cinci locuri, Şcoala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu”, cu un singur loc liber, sau Şcoala Gimnazială „Constantin Săvoiu”, unde au mai rămas libere doar 13 locuri din cele 132 aprobate. În şapte instituţii de învăţământ au fost ocupate toate locurile aprobate: Colegiul Naţional „Spiru Haret”, Colegiul Naţional „George Coşbuc” Motru, Şcoala Gimnazială „Ion Popescu Voiteşti” Bălăneşti, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Rovinari, Şcoala Gimnazială Borăscu, Şcoala Gimnazială Licurici şi Şcoala Gimnazială Săuleşti.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here