Peste 2.500 persoane au fost diagnosticate cu viroză şi pneumonie

329

Săptămânal creşte numărul persoanelor diagnosticate cu viroză şi pneumonie. În ultima săptămână, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au ajuns la medic peste 2.500 de gorjeni care prezentau simptomatologia specifică acestor afecţiuni, 179 dintre bolnavi necesitând internare. Pentru a evita îmbolnăvirea, medicii sfătuiesc populaţia să îşi ia o serie de măsuri.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a centralizat situaţia cazurilor de viroză şi pneumonie, observându-se o creştere a numărului îmbolnăvirilor. “În ultima săptămână, au fost diagnosticate cu viroze 1.463 persoane, 34 fiind internate. De asemenea, 877 gorjeni au fost diagnosticaţi cu pneumonie, 145 necesitând internare. Comparativ cu săptămâna anterioară, s-a înregistrat o creştere a numărului îmbolnăvirilor”, a precizat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Recomandările specialiştilor
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj fac precizarea că, oamenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum: spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este indicat să se folosească mijloacele de protecţie adecvate. Este bine ca vârstnicii şi în mod deosebit cardiacii să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate, care creează premisele îmbolnăvirii sau apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here