Peste 2.400 de persoane diagnosticate cu viroză şi pneumonie

276

La nivelul judeţului Gorj, continuă să crească numărul persoanelor diagnosticate cu viroză şi pneumonie. În ultima săptămână, au ajuns la medic peste 2.400 de gorjeni care prezentau simptomatologia specifică acestor afecţiuni, 173 dintre bolnavi necesitând internare. Pentru a evita îmbolnăvirea, medicii sfătuiesc populaţia să îşi ia o serie de măsuri.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a centralizat situaţia cazurilor de viroză şi pneumonie, observându-se o creştere a numărului îmbolnăvirilor. „În ultima săptămână, au fost diagnosticate cu viroze 1.416 persoane, 42 fiind internate. De asemenea, 818 gorjeni au fost diagnosticaţi cu pneumonie, 131 necesitând internare. Comparativ cu săptămâna anterioară, s-a înregistrat o creştere a numărului îmbolnăvirilor”,  a precizat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Prevenţia, de o importanţă majoră
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj fac precizarea că, oamenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este indicat să se folosească mijloacele de protecţie adecvate. Este bine ca vârstnicii şi în mod deosebit cardiacii să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate, care creează premisele îmbolnăvirii sau apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here