Peste 2.400 de gorjeni au fost diagnosticaţi cu viroze şi pneumonii

295

Tot mai multe persoane din judeţul nostru ajung la medic cu simptome de viroză sau pneumonie. În ultima săptămână, potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică Gorj, 1.546 de cetăţeni au fost diagnosticaţi cu viroze, alţi 918 având pneumonie.

În ultima săptămână, la nivelul judeţului nostru s-au înregistrat 1.532 de cazuri de viroze şi 918 de persoane au fost diagnosticate cu pneumonie. „S-a înregistrat o creştere a numărului persoanelor diagnosticate cu viroze şi pneumonie, ajungând în total la 2.464, din care 1546 cazuri de viroze şi 918 de pneumonie”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Recomandările specialiştilor
Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj fac precizarea că oamenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este indicat să se folosească mijloacele de protecţie adecvate.
Vârstnicii şi, în mod deosebit, cardiacii, să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here