Peste 2.000 de joburi, vacante prin reţeaua EURES

267

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj anunţă că angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 2.047 de locuri de muncă vacante.

Astfel, încă sunt de actualitate ofertele de lucru în sectorul agricol din Spania (800 locuri), Portugalia (400 locuri), Danemarca (400 locuri), acestora adăugându-li-se 271 de locuri de muncă în Marea Britanie (medic de familie, îngrijitor persoane, infirmier, asistent medical), 111 în Germania (brutar, personal în industria gastronomiei de sistem, barman, bucătar, ospătar, electrician industrial, mecanic auto, asistent manager, electrician, visual designer, mecanic maşini prelucrat plastic/cauciuc, mecanic industrial, asistent medical generalist).
De asemenea, Slovacia pune la dispoziţia oamenilor 30 de posturi de şoferi de camion rute internaţionale, două posturi de PHP Developer şi dezvoltator internet sunt oferite în Polonia. Totodată, Norvegia caută un doctorand în domeniul biomedical, iar Irlanda un tehnician telecomunicaţii.
Reţeaua EURES oferă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă şi angajatorilor o varietate de servicii: obţinerea unui job în statele membre Uniunii Europene, servicii gratuite de mediere privind încadrarea în munca în străinătate, informaţii detaliate asupra locurilor de muncă adecvate, asigurarea unui grad ridicat de transparenţă. Pentru a se înregistra în baza de date a serviciului EURES, doritorii gorjeni trebuie să se prezinte la sediul AJOFM Gorj cu un dosar care să conţină cazierul judiciar, o adeverinţă de la medic «apt de muncă, clinic sănătos» şi buletinul.

Termen pentru selecţia din Spania
O ofertă bogată de joburi, primită de AJOFM Gorj, este cea care cuprinde 800 de locuri de muncă vacante în Spania, ca şi lucrători în agricultură – culegătoare de căpşuni. Durata contractelor de muncă este de aproximativ trei luni, timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi/39 ore pe săptămână. Salariul oferit este de 40 euro brut/zi, conform Convenţiei colective aplicabile plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Cazarea este oferită de angajator contra unei sume de 1,6 euro/zi.
Data estimată de angajare este 15 februarie 2016. Pentru aceste locuri de muncă nu se solicită comision. Persoanele care doresc să obţină un contract de muncă pentru aceste posturi trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Gorj. Data limită de înscriere este 21 ianuarie 2016.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here