Peste 2.000 de gorjeni diagnosticaţi cu viroze şi pneumonie

476

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a început monitorizarea cazurilor de viroze şi pneumonie. Săptămâna trecută, la nivelul judeţului nostru s-au înregistrat nu mai puţin de 1.421 cazuri de viroze şi 588 cazuri de pneumonie. Zeci de persoane au necesitat internare. Pentru a evita îmbolnăvirea, specialiştii recomandă luarea unor măsuri, cele mai importante fiind cele de igienă.

În această perioadă ne aflăm în plin sezon al virozelor. Medicii gorjeni confirmă faptul că tot mai multe persoane sunt diagnosticate cu viroze, în ultima vreme. Şi statisticile Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj relevă un număr destul de mare de viroze şi pneumonii. Astfel, în ultima săptămână, la nivelul judeţului nostru s-au înregistrat 1.421 viroze şi 588 pneumonii.

Sute de copii diagnosticaţi cu viroze
În intervalul de timp menţionat, la nivelul judeţului nostru, zeci de copii au fost internaţi după ce au fost diagnosticaţi cu viroze. Pe categorii de vârstă, cazurile de viroze înregistrate în rândul copiilor se prezintă astfel: 0-1 an, 135 îmbolnăviri şi 12 internări; 2-4 ani – 264 cazuri, din care 21 au necesitat internare; la 5-14 ani au fost 508 cazuri şi 18 internări”.
Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj fac precizarea că oamenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este indicat să se folosească mijloacele de protecţie adecvate. Vârstnicii şi, în mod deosebit, cardiacii, este bine să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.

588 cazuri de pneumonie
Numărul persoanelor diagnosticate cu pneumonie a început să crească în ultima perioadă. Potrivit statisticilor DSP Gorj, nu mai puţin de 588 de persoane au fost diagnosticate cu pneumonie în ultima săptămână. „În ultima săptămână s-au înregistrat 588 de cazuri de pneumonie, numărul internărilor fiind 146. Pe categorii de vârstă, la 0-1 an au fost 61 cazuri de pneumonie; la 2-4 ani – 96 cazuri; la 5-14 ani – 168 de cazuri; la 15-49 ani au fost 151 cazuri; la 50-64 ani s-au înregistrat 62 de îmbolnăviri, iar la persoanele de peste 65 de ani au fost 50 cazuri”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here