Peste 2.000 de absolvenţi gorjeni vor ajutorul Agenţiei de Şomaj

327

ajofm declaratii drepturi autor (2)Mai bine de 2.000 de absolvenţi ai promoţiei 2011 de la licee, şcoli de arte şi meserii, facultăţi, din judeţul nostru şi-au depus, până la ora actuală, la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, actele necesare în vederea înregistrării în baza de date a instituţiei pentru găsirea unui loc de muncă.

“Tinerii care au venit să se înscrie în baza de date a instituţiei sunt luaţi în evidenţă timp de două luni, ca fiind în căutarea unui loc de muncă. Dacă după acest termen nu vor avea un loc de muncă, vor primi lunar, timp de şase luni, indemnizaţia de şomaj, în valoare de 250 de lei lunar. Până acum avem înscrişi în listele noastre un număr de 2.112 de absolvenţi ai diferitor forme de învăţământ”, a declarat Ana-Maria Niculescu, purtător de cuvânt al AJOFM Gorj. Dosarul unui absolvent trebuie să conţină: diplomă/adeverinţă de studiu original şi copie, buletinul şi certificatul de naştere în original şi copie, certificatul de căsătorie, dacă este cazul, adeverinţa de venit de la Fisc care să ateste că nu au alte venituri şi o adeverinţă de la medicul de familie că sunt apţi de muncă.

642 au studii superioare

Reprezentanta AJOFM Gorj a mai spus că din totalul de 2.112 absolvenţi care se află în baza instituţiei, 642 sunt absolvenţi de diverse forme de învăţământ superior, restul fiind absolvenţi ai liceelor de specialitate, teoretice, şcoli profesionale, şcoli de maiştri şi alte forme de învăţământ de stat din România. De asemenea, angajatorii care încadrează în muncă absolvenţi sunt scutiţi, pe o perioadă de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj. Se acordă astfel 500 de lei pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolii de arte şi meserii, 600 de lei pentru absolvenţii de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal, 750 lei pentru absolvenţii de învăţământ superior. Totodată, legea oferă şi o protecţie absolvenţilor încadraţi în condiţiile de mai sus, angajatorii fiind obligaţi să menţină raporturile de muncă ale acestora pe o perioadă de cel puţin trei ani de zile.

Izabella Plăstoi

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here