Peste 190 de vizite intime, la Penitenciarul Târgu-Jiu

615

Conducerea Penitenciarului Târgu-Jiu a aprobat, anul trecut, realizarea a 193 de vizite intime pentru cei care se află închişi după gratiile unităţii. Astfel, deţinuţii care nu au avut abateri disciplinare în ultimele şase luni s-au putut bucura în acest timp de privilegii, cu concubina sau soţia, vreme de două ore şi iar cei mai norocoşi au avut parte de vizite intime cu o durată de 48 de ore.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Penitenciarul Târgu-Jiu, în anul 2013, persoanele lipsite de libertate care îşi ispăşesc pedepsele în cadrul instituţiei au beneficiat de 193 de vizite intime cu durata de două ore şi şase vizite intime cu durata de 48 de ore. De asemenea, directorul unităţii a decis mărirea timpului alocat convorbirilor telefonice de la 30 min. la 40 minute pe zi.
Pot beneficia de vizita intimă persoanele private de libertate care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: sunt condamnate definitiv şi sunt repartizate într-un regim de executare a pedepselor privative de libertate, nu sunt cercetate sau în curs de judecată în alte cauze penale, există o relaţie de căsătorie, dovedită prin copie legalizată a certificatului de căsătorie, sau, după caz, o relaţie de parteneriat similară relaţiilor stabilite între soţi. De asemenea, nu au beneficiat, în ultimele 3 luni anterioare solicitării vizitei intime, de permisiunea de ieşire din penitenciar, nu au fost sancţionate disciplinar pe o perioadă de 6 luni, anterioară solicitării vizitei intime, sau sancţiunea a fost ridicată. Pentru a “evada” alături de partenera de viaţă, deţinuţii trebuie să participe activ la programele de educaţie şi intervenţie psihosocială, ori la activităţi productive.
Penitenciarul pune la dispoziţie chiar şi mijloace de protecţie pentru a scăpa îndrăgostiţii de grija contactării unei boli cu transmitere sexuală. În camera intimă, îndrăgostiţii au parte de condiţii ca la hotel, ei având chiar baie, televizor şi un pat matrimonial.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here