Peste 1700 de fermieri solicită sprijin pe suprafaţă

113

Fermierii gorjeni pot solicita sprijinul pe suprafaţă SAPS 2012 până la data de 15 mai fără penalizări şi în perioada 16 mai – 25 iunie cu o penalizare de 1% pentru fiecare zi de întârziere. Până în acest moment au fost depuse la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj peste 1700 de cereri.

Reprezentaţii APIA Gorj se aşteaptă ca în acest an să depună cereri pentru acordarea sprijinului pe suprafaţă aproximativ 26.000 de fermieri. “Până la această dată la centrele noastre locale s-au depus un număr de 1714 cereri, spun eu suficiente pentru această perioadă. Ne aşteptăm ca până la finele perioadei de depunere să se adreseze instituţiei noastre în jur de 26 de mii de fermieri. Termen limită pentru depunerea cererilor pentru plăţile aferente, în cadrul campaniei SAPS 2012, legal, este 15 mai fără penalizări iar pentru cei care nu vor reuşi să depună din diferite motive cererea în acest timp, mai au posibilitatea să o facă până la 25 iunie inclusiv dar în acest interval 16 mai – 25 iunie cu o penalitate de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere”, a precizat Constantin Negrea, şeful APIA Gorj.
Beneficiarii plăţilor directe în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă pot fi persoanele fizice sau juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, concesionari, asociaţi administratori în cadrul asociaţiilor în participaţiune, locatari sau alte asemenea. Iar pentru a beneficia de acordarea de plăţi în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă, solicitanţii trebuie să fie înscrişi în Registrul fermierilor, administrat de APIA, să depună o cerere unică de plată pe suprafaţă în termen şi să exploateze un teren agricol cu o suprafaţă de cel puţin 1 ha, iar suprafaţa parcelei agricole să fie de cel puţin 0,3 ha. Anul trecut, la nivelul judeţului Gorj, aproximativ 25. 000 de fermieri au solicitat subvenţia pe suprafaţă.

Documente, necesare fermierilor
Printre documentele necesare fermierilor la înscrierea pentru obţinerea subvenţiei pe suprafaţă se numără copia după cartea de identitate sau buletin, dosar plic, o adeverinţă de la primărie în care să ateste suprafaţa deţinută de acesta şi un extras de cont bancar.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here