Peste 170 de gorjeni, diagnosticaţi cu cancer în primele trei luni ale anului

434

Cancerul este boala secolului, tot mai multe persoane fiind diagnosticate cu o formă de cancer. În judeţul nostru, spre exemplu, există peste şapte mii de bolnavi. Numai în primul trimestru al acestui an au fost diagnosticaţi cu cancer 172 de gorjeni.

Mii de persoane din judeţul nostru se regăsesc în statisticile Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), având o formă de cancer. Pe parcursul trimestrului III al anului trecut, la nivelul judeţului nostru au fost diagnosticate cu cancer 218 persoane, iar în primul trimestru al anului 2016 au fost confirmate 172 de cazuri de cancer, în Gorj, dintre care 79 în rândul femeilor. „În primul trimestru al anului în curs, la nivelul judeţului nostru, au fost luate în evidenţă 172 de cazuri noi de cancer, rămânând în evindeţele medicilor 7.304 bolnavi de cancer. Cele mai numeroase cazuri sunt în rândul femeilor, un total de 4.060, din care 1.108 au cancer la sân şi 820 au cancer de col uterin. De asemenea, avem 821 de persoane diagnosticate cu cancer colorectal”, a menţionat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.
Boala canceroasă apare ca urmare a diviziunii necontrolate a anumitor celule cu caracteristici aparte, determinând astfel apariţia unei mase tumorale. Aceste celule de la care porneşte diviziunea necontrolată au denumirea de celule primare.
Dintre celulele primare ce formează tumora se pot desprinde celule care pot intra în circulaţie însămânţând alte zone şi dând naştere unor tumori secundare, denumite metastaze. Celulele tumorilor metastatice păstrează tipul celulelor primare din tumorile de provenienţă.
Statisticile arată că în urmă cu trei ani, la nivelul judeţului nostru erau înregistraţi 5.797 bolnavi de cancer, la ora actuală ajungând la 7.304.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here