Peste 1600 de contribuabili gorjeni, verificaţi de DGFP

117

FINANTE 1În primele zece luni ale acestui an, inspectorii din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj a încheiat peste 1.600 de acte de control, atrăgând la bugetul de stat venituri suplimentare în valoare totală de aproape 30.000.000 de lei.

De asemenea, reprezentanţii DGFP Gorj au întocmit 90 de sesizări penale pe care le-au înaintat organelor competente pentru continuarea şi definitivarea cercetărilor.

În vederea verificării modului de evidenţiere, calculare şi plată a obligaţiilor fiscale datorate de către contribuabili, precum şi în vederea prevenirii, descoperirii şi combaterii actelor şi faptelor care au ca efect evaziunea fiscală, în perioada ianuarie-octombrie 2011, structurile Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj au efectuat 1684 acţiuni de inspecţie fiscală. În urma acestor acţiuni, au fost atrase la bugetul general consolidat sume suplimentare în valoare totală de 29.599.909 lei. De asemenea, pentru deficienţele constatate au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare de 837.300 lei şi au fost înaintate organelor abilitate în vederea continuării cercetărilor 90 sesizări penale pentru un prejudiciu de 19.359.477 lei. Potrivit reprezentanţilor DGFP Gorj, cele mai mari deficienţe au fost constatate în cazul următoarelor domenii: recuperarea deşeurilor şi resturilor nemetalice reciclabile; fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice; comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun; intermedieri în comerţul cu produse diverse.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here