Peste 1600 de concedieri pe an, la CE Oltenia! Manu Tomescu pune tunurile pe parlamentarii PNL

4915

Premierul Florin Cîțu a anunțat, pe lângă faptul că a adoptat ordonanța privind acordarea venitului de completare pentru cei disponibilizați, şi că, în următorii patru ani, vor rămâne fără slujbe 9.000 de oameni. Acesta a și defalcat pe companii angajații care-şi vor pierde locurile de muncă.

Cifra este enormă, mai ales că toate aceste concedieri vor avea loc până în 2025. În afară de venitul de completare, doar pentru o perioadă de doi ani, pentru disponibilizații din Complexul Energetic Oltenia, premierul nu a venit cu nicio soluție pentru viitorii foşti salariați. Cum va afecta asta economie şi ce impact vor avea concedierile masive, vom vedea în cei patru ani despre care a vorbit Florin Cîţu.

Cele mai multe concedieri, la CE Oltenia
CE Oltenia este compania de ,,importanță strategică” din care vor pleca nu mai puțin de 6.484 de persoane, adică 1621 de oameni concediați pe an, până în 2025.
,,Este vorba de categoriile de persoane disponibilizate – vorbim de cele din Valea Jiului sau din zona minieră – care o să beneficieze de măsuri de protecție socială, din cadrul operatorilor economici care sunt afectaţi de politica de decarbonare a Uniunii Europene, întrucât utilizează combustibili fosili, precum şi persoanele care urmează a fi disponibilizate din cadrul exploatărilor miniere uraniu neperformante din cadrul Companiei Naţionale a Uraniului SA. Este un program pe care l-am prezentat deja, care se derulează până în 2030, şi prin acest act normativ începem şi alocăm sumele respective pentru persoanele disponibilizate”, a spus Florin Cîţu într-o conferinţă de presă. Astfel, peste 2.200 de mineri vor pleca de la Complexul Energetic Hunedoara, 282 de persoane de la Compania Națională a Uraniului și 6.484 de persoane de la Complexul Energetic Oltenia, a precizat premierul.

,,Să vă fie ruşine!”
Unul dintre liderii protestatarilor CEO din Piața Prefecturii Gorj, Manu Tomescu, a pus tunurile pe doi dintre parlamentarii gorjeni. Într-o postare pe pagina de socializare, Manu Tomescu i-a arătat cu degetul pe cei doi, mai ales că cei care au susținut prin proteste, de cinci luni de zile, legea privind reducerea vârstei de pensionare sunt acuzați că închid Complexul:
,,CINE ÎNCHIDE COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA !? Premierul României, Florin Cîţu, declară clar ca lumina zilei că 6.484 de persoane vor fi DISPONIBILIZATE de la Complexul Energetic Oltenia, până în anul 2025! Adică mai mult de jumătate în mai puțin de 4 ani! Iată încă o dovadă clară care ne arată câte locuri de muncă se vor pierde și câți oameni sunt dați afară în mai puțin de 4 ani, prin PLANUL DE RESTRUCTURARE asumat de Guvernul României prin Ministerul Energiei! Alooo….!!! Domnii deputați ai PNL, Vîlceanu și Pecingină, și domnilor baroni de federații sindicale, cine închide C.E. Oltenia!? Dacă nu eram noi, cei câțiva, care ne-am luptat pentru încadrarea activității minerilor și energeticienilor din C.E. Oltenia la condiții speciale de muncă în legea pensiilor, voi ați fi fost în stare să lăsați oamenii șomeri la drumul mare, cu vârste de peste 52 de ani! Să vă fie rușine!” şi-a încheiat postarea, Manu Tomescu.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here