Peste 1200 de contestaţii, la bac

146

IMG_9658Elevii nemulţumiţi de notele pe care le-au obţinut la bacalaureat au luat cu asalt, ieri, centrele de examen, pentru a depune contestaţii. Un număr de 1241 de elevi din judeţul Gorj, care nu au fost mulţumiţi de notare, au contestat rezultatul obţinut. Cea mai contestată disciplină a fost matematica.

Ieri dimineaţă, zeci de mii de liceeni gorjeni au depus contestaţii la examenul de bacalaureat. Nu au fost neapărat cei care au picat examenul de bacalaureat, ci şi mulţi absolvenţi care nu au fost pe deplin mulţumiţi de notele primite. La nivelul judeţului Gorj, un număr de 1241 de elevi au contestat, ieri, în intervalul 08:00-12:00 notele obţinute la examenul de bacalaureat. Aceştia speră să obţină rezultate favorabile, însă nu se prevede o mare răsturnare de situaţie. „Am luat 6.10 la română şi 6.60 la matematică. La biologie am avut o notă mai mare. La cele două voi depune contestaţii, nu cred k am fost notată cum trebuie. Eu sunt sigură că am făcut mai mult de atât. Sper să iau o notă mai mare după contestaţie pentru că media de la examenul de bacalaureat îmi este necesară la admiterea la facultate. Şi cu media de îmi iese acum, nu voi intra la fără taxă”, a declarat nemulţumită Oana.

Matematica, cea mai contestată

Cei mai mulţi dintre elevii care au depus contestaţii, sunt din cei care au promovat examenul de bacalaureat, dar nu cu o notă foarte mare. Elevii care nu au reuşit să ia peste şase s-au resemnat cu gândul că nu au trecut şi nu au mai considerat necesar să depună contestaţie. „Am luat 1.20 la matematică. La ce să mai depun contestaţie? Cât pot să îmi dea mai mult? În nici un caz şase. Aşa că nu mai are rost” a spus un elev din Bârseşti la vederea notelor de la bacalaureat. La nivelul judeţului Gorj, din cele 1241 de contestaţii depuse, cele mai multe sunt la matematică, 412. Mulţi absolvenţi au fost nemulţumiţi şi de rezultatul obţinut la limba română, la această materie depunând contestaţii 393 elevi. Şi la biologie au fost depuse numeroase contestaţi, 155, iar la anatomie 89 de elevi au fost nemulţumiţi de rezultatele obţinute. Lucrările absolvenţilor vor fi sigilate şi reevaluate, iar rezultatele finale vor fi date pe 8 iulie.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here