Peste 120 infracţiuni rutiere, comise în Gorj

150

politisti trafic (11)1Timp de şase ore, lucrătorii Serviciului Rutier Gorj şi subunităţilor teritoriale de poliţie au acţionat, duminică, pentru combaterea depăşirii vitezei legale de către conducătorii de autovehicule, la acţiune fiind folosite 9 aparate radar. Scopul acţiunilor a fost acela de a reduce numărul accidentelor rutiere produse pe fondul excesului de viteză.

Poliţiştii rutieri gorjeni au acţionat duminică pentru siguranţa în trafic a participanţilor. Aceste acţiuni au vizat reducerea numărului accidentelor rutiere produse pe fondul excesului de viteză, efectuării în mod neregulamentar a manevrei de depăşire şi conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului.

“În urma acţiunilor au fost depistaţi peste 120 de participanţi la trafic care au săvârşit abateri la regimul rutier; 114 dintre aceştia au fost depistaţi depăşind limita legală de viteză pe sectorul de drum pe care circulau, o persoană a condus autovehiculul deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, iar o altă persoană a fost depistată efectuând o depăşire neregulamentară. În 4 cazuri, poliţiştii rutieri au dispus reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Astfel, un conducător auto a fost depistat conducând autovehiculul deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, doi circulând cu o viteză ce depăşea cu peste 50 km/h viteza maxim admisă, iar unul efectuând o depăşire neregulamentară, de asemenea fiind constatată o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, Bogdan Scafeş. De exemplu, agenţii de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Bumbeşti-Jiu l-au depistat pe C.N., 41 ani, din comuna Crasna, în timp ce conducea un autoturism, pe pe raza comunei Lăzăreşti, având permisul de conducere reţinut, exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice fiindu-i suspendată. Poliţiştii au întocmit acte premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea acestui drept.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here