Peste 12.000 lei, imputaţi de Corpul de Control al CJAS

175

3177medici-de-familie-1Farmaciile, dar şi medicii de familie şi cei specialişti încă fac numeroase greşeli, dovadă fiind sumele imputate lunar de către oficialii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj. Potrivit Lucianei Rovenţa, medic şef în cadrul CJAS Gorj, Corpul de Control din cadrul

instituţiei a efectuat pe parcursul lunii septembrie un număr total de 19 controale la furnizorii de servicii medicale din judeţul nostru.

Din totalul controalelor, 6 au fost la medicii de familie, două pe specialităţi clinice, tot atâtea pe specialităţi paraclinice, trei pe asistenţă medicală de recuperare-reabilitare, două pe cabinete stomatologice, două persoane fizice care trebuie să îşi achite contribuţii la Fondul de Sănătate, unul la persoane juridice pe concedii medicale şi tot unul la persoane fizice pe concedii medicale. „În urma acestor controale efectuate în luna august, pentru diverse nereguli şi deficienţe constatate la faţa locului de către Corpul de Control al CJAS, s-au imputat sume în valoare de 12.621 de lei. Un lucru bun este că s-a reuşit recuperarea sumei de 7.759 lei deoarece noi suntem cei care facem decontările şi le oprim furnizorilor astfel datoriile, iar pe parcursul acestei luni se va recupera şi restul din sumele imputate în septembrie”, a declarat Luciana Rovenţa, medic şef în cadrul CJAS. Printre greşelile constatate în urma controalelor la furnizorii de servicii medicale s-au numărat eliberarea de reţete de către medicii de familie fără ca pacientul să prezinte scrisoare medicală, pentru medicamente care se pot prescrie doar în baza acestui act medical, eliberarea de medicamente în farmacii pe baza unor reţete pentru care a expirat valabilitatea, completarea reţetelor în farmacii cu omiterea unor date obligatorii. De asemenea, în vizorul Corpului de Control al CJAS Gorj a fost şi respectarea programului de lucru şi menţinerea condiţiilor în baza cărora s-au încheiat contractele cu CJAS Gorj.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here