Peste 11.700 de elevi gorjeni vor primi rechizite gratuite

411

11.780 de elevi gorjeni care provin din familii nevoiaşe vor beneficia de rechizite gratuite în anul şcolar 2013-2014, printr-un program guvernamental demarat de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). Valoarea unui pachet de rechizite este cuprinsă între 25 de lei, pentru învăţământul primar, şi 30 de lei, pentru învăţământul gimnazial.

Beneficiarii pachetelor de rechizite şcolare sunt, potrivit OUG 33/2001, elevii din învăţământul de stat, primar şi gimnazial, cursuri de zi, care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj, anul acesta vor primi pachete cu rechizite gratuite peste 11.700 de elevi gorjeni. „În anul şcolar 2013-2014 vor beneficia de rechizite gratuite 11.780 de elevi din judeţul Gorj. Suma alocată judeţului nostru pentru achiziţionarea acestor pachete de rechizite este de 317.398 lei”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al IŞJ Gorj. Din numărul total de beneficiari, 1.407 sunt elevi de clasă pregătitoare, 1.073 sunt elevi de clasa I, 3.942 sunt în clasele II-IV, 3.996 sunt în clasele V-VII iar 1.362 sunt elevi de clasa a VIII-a.

Componenţa pachetelor de rechizite şcolare
Pachetul cu rechizite va avea conţinut diferenţiat, în funcţie de nivelul de studiu, şi va avea o valoare cuprinsă între 25 de lei pentru învăţământ primar şi 30 de lei pentru învăţământul gimnazial. Cei de la clasa pregătitoare vor primi ghiozdan, caiete de desen A4, caiete de matematică, creioane colorate, gumă, penar, plastilină etc.. Pachetele pentru cei din clasa I vor conţine: două caiete de tip I, două caiete de tip II, un caiet special abecedar, un caiet special de matematică, două caiete de matematică, două caiete de desen, patru creioane, un stilou cu 24 de rezerve, creioane colorate, radieră, riglă, acuarele cu pensulă, ghiozdan, ascuţitoare, beţişoare şi patru coperte pentru caiete. Pachetele destinate elevilor din clasele II-IV vor conţine: 11 caiete dictando, 9 caiete de matematică, două caiete de desen, 1 vocabular, creioane, pixuri, gumă, penar, creioane colorate, riglă, ascuţitoare, şablon harta României, etc.. Elevii din clasele V-VII vor primi câte şase caiete dictando, trei caiete de matematică, şapte caiete studenţeşti; pachetele destinate acestora vor mai conţine caiete de biologie, geografie, muzică şi desen, o trusă de geometrie, creioane, pixuri, gumă şi ascuţitoare. Un elev de clasa a VIII-a va primi patru caiete dictando, trei caiete de matematică, zece caiete studenţeşti, creioane, pixuri, caiete de desen, muzică, biologie şi geografie.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here