Peste 11.000 de gorjeni, mobilizați în ,,Let’s do it, România!”

793

Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj, în calitate de organizator județean al campaniei de ecologizare „Let`s Do It, Romania!”, campanie ce s-a desfășurat la data de 28 septembrie în tot județul, a transmis, ieri, faptul că, în urma centralizării datelor primite din teren, la această acțiune, au participat un număr de 11.237 de voluntari, cu vârste cuprinse între 4 și 71 de ani. Pe timpul desfășurării campaniei au avut loc acțiuni de ecologizare și în Rânca, în cartierul Pandurașul din Târgu-Jiu, în zona depozitului ecologic, în zona CET, dar și pe Dealul Bujorăscu, încercând astfel să acoperim și zonele unde se găsesc foarte multe deșeuri aruncate.
În același timp, în urma acestei acțiuni au fost colectați 17.105 saci menajeri care au fost transportați de firmele de salubrizare din județ, cu titlu gratuit, la depozitul ecologic din Târgu-Jiu, acest lucru fiind posibil, de asemenea, gratuit.
La această campanie de salubrizare au participat toate primăriile din județul Gorj, dar și următoarele instituții publice: Consiliul Județean Gorj, Prefectura Gorj, Serviciul Regim Permise și Înmatriculări Gorj, DGASPC Gorj, Parcul Național Defileul Jiului, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Gorj, Inspectoratul Județean de Jandarmi Gorj, Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj, Direcția Silvică Gorj, Organizația non-guvernamentală „Cercetașii” Gorj, Direcția de Sănătate Publică Gorj, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Gorj, Autoritatea pentru Protecția Mediului Gorj, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Gorj, Liga Studenților UCB Târgu Jiu, precum și 51 de unități de învățământ.Această campanie a fost posibilă prin implicarea societății de salubrizare S.C. Supercom S.A., care a pus la dispoziția voluntarilor 12.000 de saci menajeri, precum și colectarea acestora din 43 de localități din județul Gorj.
Restul sacilor au fost puși la dispoziție de Asociația „Let`s Do It, Romania!”, dar și de ceilalți operatori din județ. De asemenea, firma de salubrizare S.C. Salubris Gilort S.R.L. a asigurat ridicarea sacilor menajeri din 14 localități din județ, în timp ce societatea S.C. Polaris M Holding S.R.L. a asigurat ridicarea sacilor din Municipiul Târgu- Jiu, Bumbești Jiu și Peștișani. Totodată, firma S.C. Turcenisal S.R.L a asigurat ridicarea sacilor din Turceni și Brănești. Acțiunea s-a realizat și prin implicarea direct a Direcției Publice Motru, a firmei de Salubrizare din Bălești, Secției Drumurilor Naționale Gorj, care a asigurat ridicarea sacilor depozitați în Rânca și pe Defileul Jiului, precum și a firmei S.C. Polaris Mediu S.R.L., operatorul depozitului ecologic.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here